ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Bieber-fever i Bøgeskoven: Bogstaveligt talt, var han syg?

Af Freja Dumont
Foto: Martin Gorritzen, Smukfest
Foto: Martin Gorritzen, Smukfest

Der var indtil for nyligt en del tvivl om, hvorvidt årets hovednavn på Smukfest, Justin Bieber, overhovedet ville kunne optræde på Bøgescenerne.

Den canadiske superstjerne blev tidligere på sommeren ramt af Ramsay-Hunt Syndrome, en nervesygdom, der gjorde ham lam i den ene side af ansigtet.

Bieber blev dog som bekendt klar til gårsdagens koncert, og kl. 23.35 indtog han scenen i Bøgeskoven iklædt sort tøj, hvide, smalle solbriller og en omvendt kasket. Alt sammen til publikums store begejstring!

Herfra gik det desværre ned ad bakke med kun små glimt af en frisk og oplagt Bieber.

Bieber-fever i Bøgeskoven: Bogstaveligt talt, var han syg?
Foto: Smukfest

Da forventningens glæde stadig var intakt

Det er altid stort, når en verdensstjerne som Justin Bieber, der lige nu turnerer og spiller på verdens allerstørste stadions med sin Justice World Tour, lægger vejen forbi lille Danmark.

Euforien omkring at en superstjerne af Biebers kaliber skulle indtage Bøgescenerne selv samme aften, var da også til at mærke på festivalpladsen hele onsdag.

For udover de åbenlyse superfans ‘Beliebers’, som havde stået og ventet foran scenen i 10 timer for at få det bedste udsyn til stjernen, var der også en generel summen omkring aftenens optræden blandt det mere voksne publikum, som ikke umiddelbart kan synge med på ‘Somebody’ og ‘What Do You Mean’.

Det var bare ærgerligt, at ballonen fyldt med forventningens glæde, lynhurtigt blev punkteret af en Bieber, som i størstedelen af sin 100 minutter lange optræden, det meste af tiden virkede fraværende, uoplagt og sløj.

Det startede egentlig godt, men…

Det hele startede egentlig godt nok ud, og det blandende publikum bestående af alt fra midaldrende mænd til hvinende teenagere – og alt derimellem – var veloplagte og klar.

Bieber lagde ud med ‘Somebody’, hvor han blandt andet synger “Every time I wake up next to you, I talk to God
And I’m so damn grateful. Cause you make up for all the things I’m not”.

En sang som meget godt opsummerer to tematikker, der dominerer hitmagerens musikrepetoire: Gud og hans kone Hailey Bieber.

Da aftenens tredje nummer ‘Deserve You’ gik i gang, talte Justin Bieber for første gang til sit publikum i Skanderborg:

“Are you guys having a good time? It’s so good to be here. Let’s get the party going.”

Men selvom Bieber i sin repliklignende kommentar proklamerede, at det var godt, at være “her”, stod man lidt med en følelse af, om han overhovedet vidste, hvor i verden han egentlig befandt sig lige nu.

Følelsen blev dog hurtigt glemt igen, da megahits som ‘Where Are Ü Now’ og ‘What Do You Mean’ i den grad satte gang i festen blandt publikum.

Bieber-fever i Bøgeskoven: Bogstaveligt talt, var han syg?
Foto: Smukfest

Søvndyssende sjælere

Men ligesom festen var på sit højeste, satte en træt Bieber sig på en stol og sang intet mindre end fire numre uden at rykke sig ud af flækken.

Man kunne næsten blive bekymret for, om den unge superstjerne i virkeligheden stadigvæk var syg efter sit ret alvorlige sygdomsforløb.

Billeder fra EkstraBladet afslører da også, at han forlod lufthavnen i Billund med et dropstativ tidligere på dagen.

Han virkede i hvertfald slet ikke til at være til stede i de ellers meget følende numre som ‘Changes’ og ‘Love Yourself’.

Og hvad stiller man så op, hvis man efter 17 numre selv er udkørt – og det også begynder at smitte af på ens publikum? Hedder man Justin Bieber, så smider man trøjen.

Så det gjorde han til lyden ‘Ghost’. Og så skal vi da ellers lige love for, at publikum vågnede op igen og med en helt fornyet energi, som måske også smittede af på hovedpersonen selv.

Bieber-fever i Bøgeskoven: Bogstaveligt talt, var han syg?

Peakede for tidligt

Trøjen var smidt. Publikum var vågnet. Og Bieber sang to sange, som i den grad skilte sig ud fra resten af setlisten. Måske fordi at han i disse to sange inderligt følte teksten. Det virkede i hvertfald sådan.

I sangen ‘Lonely’, synger superstjernen om bagsiden af medaljen, når man i en ung alder skal forholde sig til den massive ‘money and fame’, som han allerede fik som 14-årig.

Efterfølgende kommer ‘2 Much’, en kærlighederklæring til konen Hailey Bieber, som han i øvrigt ynder at dedikere alle sine kærlighedssange til.

Men med ordene “Don’t wanna close my eyes, I’m scared I’ll miss too much. Don’t wanna fall asleep, I’d rather fall in love” kunne man her mærke en inderlighed fra mennesket bag popikonet Justin Bieber. Noget som var savnet under det meste af koncerten.

Bieber-fever i Bøgeskoven: Bogstaveligt talt, var han syg?
Foto: Smukfest

En fatal afslutning

Ligeså inderlig og ægte ‘2 Much’ var, ligeså påtaget og indøvet var det, da Bieber gav sig i kast med et af hans allerførste hits, som sparkede gang karrieren tilbage i 2010 – nemlig ‘Baby’.

Publikum virkede dog bedøvende ligeglade med, at Bieber på lidende manér kæmpede sig igennem tekstens “Baby, Baby, Baby, Oh”, og der var karaoke- og dansefest for alle pengene på pladsen foran Bøgescenen.

Lige indtil festen blev stoppet meget brat!

For da koncerten nærmede sig sin afslutning, skulle bandet traditionen tro have en outtro. Og det fik de da i den grad.

Hvad der måske i virkeligheden var 10 minutter, føltes vitterligt som en evighed, da hvert et bandmedlem skulle præsenteres og vise sine skills på trommer, bas og guitar.

Ingen kritik til bandet, for de var virkelig gode og løftede også Bieber, når han var lige ved at falde i søvn. Men det var misforstået, at der skulle gå så lang tid med denne del, og folk begyndte vitterligt at forlade koncerten eller sætte sig ned.

Da Justin Bieber sluttede af med sit seneste megahit ‘Peaches’, var det som om, at alt luften var gået af ballonen – nu også blandt publikum.

Og det blev aldrig godt igen her fra på trods af en intentionelt følelsesvækkende video af billeder med Bieber og konen Hailey samt af hans mange fans til lyden af ‘Anyone’.

Bieber-fever i Bøgeskoven: Bogstaveligt talt, var han syg?

Just another day at the office

Der skal ikke herske nogen som helst tvivl om, at Justin Bieber er blevet til det enorme pop-ikon, han er, af en grund.

Han har virkelig en stemme som ingen andre, og han har produceret hits, alle kan synge med på, og som både kan sætte gang i tårekanalerne såvel som festen.

Men det som allervigtigst adskiller en ægte god kunstner fra resten af flokken er, hvis vedkommende kan få publikum til at føle, at der under koncerten kun eksisterer dette moment, og at hovedpersonen ikke ville være noget andet sted i verden end med sit publikum lige nu og her.

Det formåede Bieber desværre ikke, og om det var ugidelighed, træthed eller eftermen fra sygdommen, som stadig spøgte denne onsdag aften på Bøgescenen, er ikke til at sige.

Når det er sagt, kan en stjerne af hans kaliber slippe afsted med meget, og blot hans fysiske tilstedeværelse gjorde, at mange nok forlod festivalpladsen natten til torsdag glade og tilfredse med at have fået en lillebitte bid af noget, som føles større end en selv.

Vi kvitterer med to ud af seks stjerner for Justin Biebers præstation i Bøgeskoven.

Bieber-fever i Bøgeskoven: Bogstaveligt talt, var han syg?

 

Del artikel

Andre læser også