Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Bjarne Bearnaise eller Kyllingen fra Tølløse?: Grillen Burgerbar hylder Touren med nyt menukort

Af Emil Kjær Jørgensen

I denne uge sker det endelig.

Tour de France, verdens største cykelløb, kommer til Danmark.

Enhver fan ved, at sådan en omgang cykelløb kræver en ordentlig røvfuld kalorier – uanset om man sidder på cyklen eller i sofaen.

Bjarne Bearnaise eller Kyllingen fra Tølløse?: Grillen Burgerbar hylder Touren med nyt menukortDerfor er det yderst belejligt, at Grillen Burgerbar går all in på Tour de France i år.

“Vi kan næsten ikke få armene ned over, at Tour de France kommer til Danmark. Da vi kunne se, at hele fire af vores restauranter (Nørrebro, Vesterbro, Roskilde, Vejle red.) kommer til at få feltet forbi lige udenfor hoveddøren, så kunne vi ikke lade være med at lave vores egen lille hyldest til touren,” fortæller Kim Juul, Driftsdirektør hos Grillen Burgerbar, til MigogAarhus.

Bjarne Bearnaise eller Kyllingen fra Tølløse?: Grillen Burgerbar hylder Touren med nyt menukort

Var det noget med en Bjarne Bearnaise?

Selvom vi desværre ikke får feltet forbi restauranten her i Aarhus, så skal vi ikke snydes for en fed tour-stemning i byen.

Grillen Burgerbar har valgt at omdøbe burgerne på menukortet for at hylde tourens stolte historie.

“Vi vil gerne hylde de største danske cykelpersonligheder og legendariske bjergpas, og derfor har vi lavet navnene lidt om resten af ugen, men smagene er helt som de plejer,” forklarer Kim.

Derfor kan du i en begrænset periode sætte tænderne i en Bjarne Bearnaise, der består af en cheeseburger m. bacon, pickles, ristede løg, bearnaise sauce og Grillen’s Mayo.

Eller hvad med en Rolf Af Ren Bacon/Cheese eller den vovede Kyllingen fra Tølløse, som er en friteret kyllingeburger m. salat, pickles, Grillens’ Ranch dressing og Grillen’s Mayo.

Bjarne Bearnaise eller Kyllingen fra Tølløse?: Grillen Burgerbar hylder Touren med nyt menukort

Den populære Fully Loaded har skiftet navn til Fully Eddy Merckx, mens The Cheesy Beast er blevet til The Cheesy Mont Ventoux.

Juice Dew har skiftet navn til Juice L’Alpe Dew’Huez, mens Pablo er lavet om til Pim De Pablo Keysergracht som en hyldest til den elskede figur fra Team Easy On.

Ingen Tour de France-hyldest uden danskernes foretrukne fortællerstemme.

“Det bliver jo ikke større end Jørgen Leth i Danmark, så vores populære The Loofah har vi omdøbt til Jørgen “Loofah” Leth. Vi håber han vil komme forbi og smage på den,” siger Kim med et grin

Hos Grillen Burgerbar kan man altid få opgraderet sin foretrukne burger med alverdens lækkerier, og det plejer at gå under navnet “Go Guilty”

At være skyldig (guilty) hænger uløseligt sammen med cykelsportens blakkede ry, og det har Grillen valgt at markere ved, at man kan “Go Fuentes” i stedet, som refererer til den berygtede dopinglæge Eufemiano Fuentes.

Bjarne Bearnaise eller Kyllingen fra Tølløse?: Grillen Burgerbar hylder Touren med nyt menukort

Medarbejderne er klar til at fortælle anekdoter

Når Grillen går all in, så mener de det.

“Det er ikke alle vores ansatte, der er helt inde i cykelhistorien, og derfor har vi faktisk valgt at uddanne vores personale i tourens historie for at fuldende oplevelsen for de gæster, der kigger forbi.

Dermed kan vi alle fortælle de gode historie om især den danske cykelhistorie,” siger Kim.

Udover anekdoter i stride strømme vil tjenerne også bære specialdesignede “Grillen Tour”-Hoodies, som fuldener Tour de  France-stemningen.

“Vi undlader nok at iklæde os cykelsko, men ellers går vi all in.

 

Ellers glæder vi os bare helt vildt til at byde en masse glade cykelfans indenfor i vores restauranter – uanset om man spiser i restauranten, eller tager det med hjem i sofaen,” siger Kim.

Og hvem ved om hyldesten af cykelsporten fortsætter lidt endnu på Grillen Burgerbar?

“Vi har jo en vis Jonas Vingegaard i feltet, der er en af favoritterne til løbet. Hvis han skulle gå hen og vinde, kunne vi da godt kigge på at lave en specialburger for at hylde ham?,” afslutter Kim lettere hemmelighedsfuldt.

Du kan finde menukortet og Grillen Burgerbar og bestille online lige her.

Del artikel

Andre læser også