Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Dumdristigt træk: 30-årig blæste hashrøg direkte i ansigtet på betjent

Af Jonathan Sten Drivsholm
Flere blev smidt ud af NorthSide torsdag, fordi de havde stoffer på sig.
Flere blev smidt ud af NorthSide torsdag, fordi de havde stoffer på sig.

De fleste, der var til stede på NorthSide fredag, må have noteret sig en markant sødlig lugt i luften rundt om på festivalen.

Det gjorde Østjyllands Politi i hvert fald.

En specialpatrulje var torsdag aften til stede ved NorthSide, og de fik fat i flere personer, som havde stoffer på sig. Det kastede en del sigtelser og klippede armbånd af sig, lyder det i døgnrapporten.

Først på aftenen fik politiet et tip om, at der blev solgt stoffer ud for festivalpladsen, og kl. 19.36 fik betjentene mistanke til to mænd på 22 og 24 år, der sad i en bil tæt pladsen.

Under en ransagning af bilen fandt betjentene tramadol-piller, som blev beslaglagt, og ved et kig i den enes telefon, fandt patruljen også beskeder, der indikerede, at de havde planer om at sælge kokain.

Begge mænd blev derfor anholdt og sigtet for forsøg på salg af euforiserende stoffer.

Mange sager på pladsen

Derudover blev der skrevet 14 sager inde på selve festivalpladsen for besiddelse af hash, kokain og MDMA – bl.a. med hjælp fra festivalens vagter.

En 42-årig mand blev fx opdaget af en vagt omkring kl. 20.30, mens han var i færd med at sniffe noget pulver fra en telefon, og da vagten kom hen til ham, smed han en lille pose fra sig.

Posen viste sig at indeholde MDMA, og den 42-årige blev overdraget til politiet.

En time senere fik den civilklædte specialpatrulje fat i en 27-årig mand, der stod og linede kokain op på en telefon, og han blev derfor sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer og smidt ud fra festivalen.

Joints foran scenen

Samme skæbne overgik flere festivalgæster, der stod og røg joints foran scenen.

En af dem – en 30-årig mand – stod ovenikøbet og blæste hashrøg ud i hovedet på en civilklædt betjent, som befandt sig lige ved siden af ham.

Da betjenten viste sit skilt, smed den 30-årige jointen fra sig, men han slap dog ikke for en sigtelse og et klippet armbånd.

En 19-årig mand, der virkede påvirket, blev visiteret af specialpatruljen, og da han havde en pakke med tramadol-piller på sig, blev han også sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer.

Til stede igen fredag

Det var dog ikke muligt at klippe hans armbånd, da han ikke havde noget. Han blev derfor også sigtet for at have sneget sig ind uden at have betalt.

Udover den 19-årige blev yderligere en person sigtet for at ulovligt at skaffe sig adgang til festivallen.

Også to personer med bandetilknytning bortvist, da festivalen ikke ønsker folk med bandetilknytning på pladsen.

Østjyllands Politi er igen fredag til stede på festivalen og konsekvensen er den samme, hvis man bliver taget med nogen form for stoffer på sig: En sigtelse fra politiet og bortvisning fra festivalen.

Del artikel

Andre læser også