ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Blandt de bedste i verden: Aarhus-restaurant højt på verdensranglisten

Af Freja Dumont
Foto: Restaurant Frederikshøj
Foto: Restaurant Frederikshøj

Frederikshøj er et gastronomisk fyrtårn i Danmark – og faktisk også i hele verden.

Gourmetrestauranten, der tidligere i år blev tildelt sin anden Michelinstjerne, er nemlig at finde på top-200 over de bedste restauranter i verden i den franske anerkendte madguide La Liste.

For at sætte placeringen i perspektiv ligger der bare i Aarhus omkring 380 restauranter.

Listen kårer verdens bedste restauranter på baggrund af anmeldelser i guidebøger, spiseguides og brugerportaler som TripAdvisor.

Tilbage i 2016 var Aarhus-restauranten blandt verdens 500 bedste restauranter hos La Liste.

Restauranter som Geranium, Noma, Søllerød og AOC har også fundet vej til den franske madguide, men fra Aarhus er det altså kun Frederikshøj, der har indtaget listen.

En vildt hold der står bag

Den store succes Frederikshøj oplever er ikke mindst takket være den prisbelønnede stjernekok Wassim Hallal, som for syvende gang i træk har modtaget hæder i Michelins Nordic Guide – denne gang med hele to stjerner til Frederikshøj.

Lige nu deltager tre af Frederikshøjs kokke også i VM for kokke i Luxemborg, hvilket indtil videre har medført en guldmedalje til Anton Frandsen og Jakob Sørensen, der deltager på juniorlandsholdet.

Køkkenet reflekterer moderne kogekunst på allerhøjeste niveau, vibrerende, alsidig og nytænkende, der på tværs af de stilistiske greb kompromisløst fokuserer på det perfekte måltid, den koncentrerede velsmag, årstidens bedste råvarer og den korteste vej fra jord til bord.

Del artikel