Fællesspisning, fitness og filmaftener: Bliv del af moderne bofællesskab i Aarhus


Det moderne bofællesskabskoncept Plushusene ligger i Lisbjerg kun få hundrede meter fra skole og dagtilbud, letbanestop med nem adgang til Aarhus midtby, busstop, motorvejstilslutning og supercykelsti og samtidig tæt på skøn natur.
Her kan man både deltage i de mange fællesaktiviteter, bruge alle faciliteterne og trække sig tilbage i den private lejebolig, når man ønsker det.
I det bakkede landskab ligger det nye boligkvarter, som indeholder i alt 226 lejeboliger fordelt på lejligheder i etageejendomme på 3-4 etager med elevator samt 2-plans rækkehuse.
Boligerne varierer i størrelse fra ca. 60 til ca. 116 kvm og har 2-5 værelser for at imødekomme forskellige behov og ønsker. Alle boliger har enten egen terrasse eller altan.
Dertil kommer adgang til ekstra fælles uderum på svalegange og/eller tagterrasser. Mellem husene etableres grønne leverum med blandt andet borde-/bænkesæt, orangeri og nyttehaver.

Fællesspisning, vinsmagning og børnedans
Centralt i bebyggelsen ligger det godt 900 m2 store fælleshus, som man som beboer har fri adgang til. Her er bl.a. spisesal til fællesspisning, hvortil maden tilberedes af beboerne i det tilhørende køkken.
Hertil er der også lounge til hygge, kaffeslabberas, strikkeklub eller kortspil, børnehule med bordfodbold, legekøkken, sækkestole, spil, boldspilssal/multirum til f.eks. badminton, foredrag og filmaften, fitnessrum, krea-rum, værksted med deleværktøj og gæsteværelser til overnattende besøg.
Grundtanken er, at man måske kan nøjes med lidt færre kvadratmeter i boligen, fordi fælleshuset kan fungere som forlængelse af boligen.
Vært som støtter fællesskabet
Fællesaktiviteterne initieres dels af beboerne selv men også af den fast tilknyttede vært, som sikrer, at der altid er et bredt tilbud af arrangementer.
Det gælder det, der gentager sig ugentligt, som kan være fællesspisning, børnedans, boldspil eller yoga men også enkeltstående arrangementer som f.eks. vinsmagning, ture ud af huset og fejring af mærkedage som halloween, jul og fastelavn.
Tiltagene beror på beboernes interesser og deltagelse er baseret på frivillighed. Fra de 5 åbne Plushusene bofællesskaber rundt om København er der masser af erfaring med at skabe sociale relationer gennem fællesaktiviteter og få fællesskaber i fællesskabet til at spire og gro
Attraktivt for flere generationer
Plushusene er tegnet med henblik på at skabe et beboermix på tværs af generationer, som kan hjælpe og berige hinanden.
Børnene får en dejlig opvækst med masser af legekammerater i et naboskab, hvor der altid er nogen hjemme, beboere i den arbejdsdygtige alder kan aflastes med fællesspisning, og de ældste kan nyde et liv med hjælpsomme naboer og hyggeligt samvær.

En af de beboere, som er faldet for den nye boform, er Michelle Korsspang. Hun var på et højskoleophold, da hun fik øjnene op for, at der måske var en bedre boform for hende og familien end den lidt anonyme ejendom med et trist gårdrum.
Hun ville hellere bo et sted, hvor folk hilser på hinanden, spiser sammen af og til og engagerer sig i hinanden og andre. Et sted med luft og uderum.
Det fandt hun i Plushusene i Tårnby
”Der er så mange positive aspekter ved at være flyttet hertil. Jeg har fået nye tætte relationer, som går med på mine ideer, og som jeg kan dele mine interesser med,” fortæller Michelle Korsspang.
”Det bedste er, når vi smitter hinanden med positivt engagement. Yngre som ældre. Jeg bliver glad, når jeg oplever, at nogle af de skønne mennesker i den ældre kategori blomstrer i samspil med børnene.
Når de giver sig tid til at snakke med og lytte til børnene og få kram tilbage. Her har vi fantastiske rammer til at komme hinanden ved. Og det gør vi,” understreger Michelle Korsspang.
Læs mere og book tid til en fremvisning her eller kontakt Plushusene på tlf. 75602010/ info@plushusene.dk.