Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Inspirerende kontorunivers i Aarhus: “Man bliver en del af en stor familie”

Af Freja Dumont

I foråret kunne Workspace Campen efter en omfattende renovering slå dørene op til de historiske lokaler i den tidligere P. Campen Maskinfabrik.

Her finder du i dag knap 90 kontorlejemål i forskellige størrelser samt en fælles reception, mødelokaler og en kantine.

En af dem, der siden åbningen har haft sin daglige gang i det 5.500 kvm store kontorunivers, er Charlotte Lassen, som står bag webdesign-virksomheden Kapkap.dk.

Inspirerende kontorunivers i Aarhus: "Man bliver en del af en stor familie"

“Jeg kunne jo i princippet godt sidde på mit kontor derhjemme som solo-selvstændig.

Men jeg har brug for det sociale aspekt, og her har jeg mulighed for at arbejde side om side med folk fra alle mulige forskellige virksomheder.

Workspace Campen er supergode til at skabe rammerne for, at vi kan mødes på kryds og tværs. Det kan være til et spændende foredrag, en hyggelig omgang morgenbanko eller en festlig fredagsbar, og det er bare superhyggeligt.

Jeg har fået en masse kolleger og et stort netværk, og jeg føler, jeg er blevet en del af en stor familie.

Udover det sociale aspekt, kan vi også benytte os af hinandens faglige kompetencer, og vi er gode til at hjælpe og sparre med hinanden,” fortæller Charlotte Lassen, som i det daglige og gennem de seneste 10 år har delt kontor med web-udviklingsfirmaet ProCore.

Rammer der vækker kreativiteten

Det første man møder, når man træder ind ad indgangen, er receptionen, der er bemandet fra kl. 8-16. Her kan lejerne henvende sig til stedets alt-muligt-mand Gert, hvad end de har spørgsmål eller brug for en hjælpende hånd.

“Jeg ved godt, det er en lille ting, men det, at man møder ind til et smil og et ‘godmorgen’ fra Gert, betyder rigtig meget,” siger Charlotte.

HISTORIEN BAG P. CAMPENS MASKINFABRIK

P. Campens Maskinfabrik fremstillede alt fra legetøjsbiler og malkemaskiner til tandlægestole, vaskemaskiner og maskiner til tekstilindustrien. Fabrikken satte Hasle på landkortet og blev en af byens største arbejdspladser.

I dag favner den gamle bygning det moderne kontorhotel Workspace Campen, hvorfra grønne iværksættere og etablerede virksomheder kan arbejde side om side og ligesom Peer Campen, drive forretning med base i Aarhus og udvikle løsninger til både nutidens og fremtidens behov.

Selvom kontorhotellet er totalt nyrenoveret, emmer det stadig af historie, og der er finurlige detaljer overalt.

Der er brugt tonsvis af genbrugsmaterialer i ombygningen, og i dag finder man alt fra kobberplader fra Arne Jacobsens gamle Novo-bygning til gamle vinduer fra Ingerslevs Boulevard Skole.

I kantinen er fronterne på alle låger skabt af kobber fra gamle transformatorspoler, og i mødelokalerne er der designet unika mødeborde af overskydende træ fra byggeprojekter over hele landet. 

Inspirerende kontorunivers i Aarhus: "Man bliver en del af en stor familie"

Netop de enestående omgivelser gjorde beslutningen om at rykke ind i Workspace endnu lettere for Charlotte Lassen, som lever af at tænke kreativt.

“Det betyder meget for mig at arbejde et sted, som er inspirerende og smukt. Jeg kan ikke være kreativ i et kedeligt og gråt kontor.”

Charlotte Lassen

I kontorbygningen finder man også 6 velindrettede mødelokaler, der er opkaldt efter danske byer lige fra Odense til Roskilde og Skagen.

“Når jeg har kundebesøg giver det bare et godt og professionelt førstehåndsindtryk, at rammerne er indbydende.

Det hele er præsentabelt og flot lavet, og jeg har lyst til at vise det til mine kunder, når de er på besøg,” fortæller Charlotte, som udover kundebesøg også bruger mødefaciliteterne til netværksmøder.

“Jeg er i et erhvervsnetværk, og det er så fedt at kunne invitere indenfor i lidt større rammer. Størrelsen i mødelokalerne varierer nemlig, og man kan derfor booke til lige præcis det, man har brug for.”

Inspirerende kontorunivers i Aarhus: "Man bliver en del af en stor familie"
 I alle rum er den ene væg beklædt med råt tømmer, som giver kant og stemning, for også her kommer alt tømmer med hver sin bid historie fra fjerne hjørner af Danmark. 

Faciliteter udover det sædvanlige

En af de ting, der adskiller et kontorhotel som Workspace Campen fra de fleste kontorfællesskaber, er, at udlejer her tilbyder services som fx rengøring, internet og frokostordning.

På den måde kan lejerne fokusere fuldt ud på sine arbejdsopgaver, mens udlejer tager sig af alt det praktiske.

“Jeg synes, det er virkelig god service, at man bare flytter ind, og så er der styr på det hele.

Selv skrivebordsstole og skriveborde, skal man ikke selv medbringe, hvilket er atypisk for et lukket kontor i et kontorfællesskab. De fleste andre steder får du et tomt rum, som du så selv skal møblere.

Så det er en superfin måde at få et plug-and-play kontor, som både er komfortabelt samtidig med, det ser pænt og præsentabelt ud,” fortæller Charlotte.

Inspirerende kontorunivers i Aarhus: "Man bliver en del af en stor familie"

Workspace Campen har kontorlokaler på alt fra 5 til 500 kvadratmeter, så der er plads til alle slags virksomheder.

Med sin placering midt i Hasle er der nem adgang til midtbyen i den ene retning og motorvejen i den anden retning fra kontorhotellet.

Lyder det som noget for dig og din virksomhed, kan du læse mere om mulighederne for at få base hos Workspace Campen lige her.

Del artikel

Andre læser også