Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Bliv klogere på de forskellige leasingtyper

Af Annoncør

Skal du lease en bil, så kan det været svært at navigere i de mange forskellige slags. Der findes nemlig flere forskellige leasingtyper, der giver forskellige muligheder og fordele afhængigt af dine behov og præferencer. Herunder vil vi forsøge at gøre dig klogere på nogle af de mest almindelige leasingtyper!

Operationel leasing

Operationel leasing er den mest traditionelle form for leasing. Her lejer du bilen i en bestemt periode, normalt mellem 2 og 5 år, og betaler en fast månedlig leasingafgift. Denne type leasing inkluderer normalt også service- og vedligeholdelsesomkostninger, forsikring og ofte endda dækning af afgifter og registreringsafgifter. Ved slutningen af leasingperioden afleverer du blot bilen tilbage til leasingudbyderen uden yderligere forpligtelser.

Privatleasing

Privatleasing er en form for leasing, der primært retter sig mod privatpersoner. Det fungerer på samme måde som operationel leasing, hvor du lejer bilen i en bestemt periode og betaler en fast månedlig leasingafgift. Forskellen er, at privatleasing normalt ikke inkluderer service- og vedligeholdelsesomkostninger eller forsikring. Du er ansvarlig for disse omkostninger separat. Ved slutningen af leasingperioden afleverer du bilen tilbage uden yderligere forpligtelser. Der findes også korttidsleasing, som er en form for privatleasing, hvor du blot leaser bilen i en kortere periode via korttids leasing. Udregningen ved korttidsleasing bil er dog en smule anderledes end ved almindelig privatleasing.

Finansiel leasing

Finansiel leasing minder mere om et traditionelt billån. Her betaler du en fast månedlig leasingafgift for brugen af bilen i en aftalt periode. Forskellen er, at du ved slutningen af leasingperioden har mulighed for at købe bilen til en forudbestemt pris, også kendt som restværdien. Denne type leasing giver dig mulighed for at bruge bilen som din egen uden nødvendigvis at eje den fra starten, hvilket er en stor fordel for mange! Men husk, at hvis du er i tvivl, så spørg altid din lokale forhandler til råds.

Del artikel

Andre læser også