Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Børnefamilier og grønne byrum skal dominere på Indre Aarhus Ø 

Aarhus Kommune skal binde den historiske bykerne sammen med Aarhus Ø. Bydelen bliver grønnere end det Aarhus Ø, vi kender i dag, og så skal den være et udvidet tilbud til de mange børnefamilier, der ønsker at bo i midtbyen. 

 

Rådmand for Teknik og Miljø Bünyamin Simsek vil på næste uges magistratsmøde fremlægge en udviklingsplan for Indre Aarhus Ø. Planen introducerer en bydel, der appellerer til børnefamilier med sammenhængende grønne områder i form af byparken på Pier 2 samt grønne boliggader og kantzoner. 

 

”Vi har set på, hvad der historisk set virker i Aarhus. Derfor kommer vi også til at arbejde med en blanding af boligformer inspireret af den klassiske Aarhuskarré,” siger Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø, Aarhus Kommune. 

 

Planen er inspireret af såvel den historiske midtby som området omkring Bassin 7, som arbejder med Aarhuskarreen i en gentænkt form, intime byrum og mindre pladsdannelser samt et fokus på bylivet mellem husene. 

 

Bynære familieboliger

Realisering af udviklingsplanen for Indre Aarhus Ø vil sikre, at Aarhus fortsat kan byde på attraktive bymiljøer med bynære boliger, hvor der i særlig grad fokuseres på familieboliger. 

Børnefamilier og grønne byrum skal dominere på Indre Aarhus Ø 

Det er ambitionen, at Indre Aarhus Ø bliver kendetegnet ved en mangfoldighed af bylivsfunktioner. Det skal ske gennem udbud af boligområder såvel som områder til erhverv samt igangsættelsen af et projekt for etableringen af en ny midtbyskole med sport- og fritidsfaciliteter. 

 

Resultater af borgerinddragelse 

Flere end 1.000 aarhusianere har taget del i de borgerinddragende processer, som er gået forud for udviklingsplanen for Indre Aarhus Ø, og har været med til at revidere det første bud på en udviklingsplan for Indre Aarhus Ø. Det har bl.a. betydet, at det samlede antal etagemeter er reduceret kraftigt. 

”Det har været vigtigt for mig at lytte til Fællesrådet for Aarhus Ø og de bynære havnearealer, og de øvrige interessenter, der har givet deres mening til kende. Derfor blev det samlede antal etagemeter allerede tidligt i processen reduceret kraftigt, og der er nu også skabt mulighed for, at Byrådet aktivt kan vælge forskellige højder i hele planen særligt for den sydlige del,” fortæller Bünyamin Simsek. 

 

Grøn bypark på Pier 2 

Et led i processen omkring udviklingsplanen har været at indhente ideer og inspiration fra borgere, ildsjæle og interessenter til funktioner og faciliteter til en i første omgang midlertidig bypark på Pier 2. Den Processen har resulteret i flere end 200 ideer og forslag, hvoraf mange gik på ønsket om mere grønt i bydelen. 

 

Når udviklingsplanen for Indre Aarhus Ø er vedtaget, vil den borgerinddragende proces omkring udviklingen af Pier 2 fortsætte med henblik på konkretisering af de mange ønsker. 

 

Fakta

Udviklingsplanen giver mulighed for at etablere op til 110.000 etagemeter byggeri til boligformål og øvrige formål i området fra Nørreport i syd frem til Nicolinehus i nord. Samt 20.000 etagemeter på Pier 2 øst for Bestseller. 

 

Udviklingsplanen er udarbejdet i samarbejde med Gehl Architects.