Bone’s – godt koncept for børnefamilier
Stordrift har også sine fordele. Især når vi taler om at få serveret hurtig og varm mad. Konceptet er amerikansk, men Bone’s kæden er dansk ejet og har sine rødder i Herning. Man går meget op i at være amerikanske, ikke kun når vi taler om maden, men også indretning, stil og effektivitet.
Børnene elsker Bone´s
Det er ikke nogen hemmelighed at vi på Byens Spiseguide, mest er til spisesteder med personlighed og mangfoldighed, både når vi taler mad og drikke. Når man som os har en del teenage børn i huset, og når man har spist rigtig mange måltider på restauranter sammen med dem, ja så lytter man selvfølgelig også til, hvad de mener om spisesteder. Når de til deres fødselsdage selv vælger, at vi skal spise på Bone’s, i stedet for på nogle af byens andre og i forældrenes øjne bedre restauranter. Er det så et ungdomsoprør? Eller er det måske fordi, vi ikke har vurderet de større kæderestauranter helt fair?
Så da der forleden var 16 års fødselsdag, og det igen var tid til den årlige tur på Bones, valgte jeg at anmelde Bone’s for det de gerne vil være, og objektiv set, så har jeg ikke været helt fair ved dem førhen. Så jeg tog de positive briller på, og fandt alle de gode ting, som er ved et spisested som Bone’s.
Maden var brandvarm
Hvis der er noget Bone’s skal have ros for, så er det deres Original American Spareribs. Der er altid mindst et par stykker i familien der altid vælger dem, da de med garanti ikke slår fejl. Vi fik kun medium størrelser. De koster 159 kroner. Hvis du vil have fri salatbar til koster det 49 kroner oven i hatten, og hvis du vil have både salat og isbar, ”all you can eat” koster det 74 kroner oven i de 159 kroner.
Jeg fik en New York Strip på 250 gram af oksefilet til 219 kroner. Den havde været en tur på grillen og kom med flotte brænd mønstre. Jeg valgte Bearnaisesauce og Crispy potato slices til. Bøffen var ikke særlig tyk, men fint rød som jeg havde bestilt. Der var en lille fedtkant på, men det skal der også være. Bøffen var pænt mør, ikke som smør, men den var okay. Kartoflerne var tilpas krydret, og der var heldigvis ikke for meget frituresmag. Bearnaisesaucen smagte fint, men dog var den ikke lavet fra bunden med smør og æggeblommer. Prisen var i alt 268 kroner, og det var en fair pris, dog ikke på nogen måde billigt. Opfyldning af fritter eller kartofler er gratis, men ønsker du dip, mayo eller aioli koster det 6 kroner ekstra.
Vi fik også en oksemørbrad på 250 gram. Den kom også fra grillen. Den var stegt medium, og det holdt faktisk fint stik. Den var pæn tyk og fin mør. Tilbehøret var fritter og whiskysauce. Der var ikke den store gastronomi over det, men det smagte fint. Måske som man havde forventet. Prisen var 258 kroner, og det er i overkanten efter vores vurdering, når vi ser på størrelse, tilbehør og kvalitet.
Sidste ret, som størstedelen af vores familieselskab valgte, var Spareribs. De var til klart aftens bedste valg. Der er stort set ingen fedt på de spareribs man får på Bone’s. BBQ smagen er tydelig, og man kan ikke undgå at se, de har været en tur på grillen. Det er også her man ramme plet, hvis maden skal være original American, flotte spareribs. Vi fik både bagt kartoffel med hvidløgssmør og fritter til, men det var spareribsene der klart vandt. Dem vil vi meget gerne anbefale at prøve.
Betjeningen er gode pædagoger
Det kan godt ske betjeningen ikke er så skarpe på amerikanske vine, men de er rigtig gode til at omgås børn. Man fristes næsten til at tro, at de har en uddannelse inden for børnepasning eller børneopdragelse. De er meget tålmodige, og taler med børnene. Vi har ikke selv små børn, men vi kunne ikke undgå, at se hvordan børnene ved vores naboborde blev serviceret.
Betjeningen var ung. Det er der ikke noget galt i, de kæmper fint for at holde styr på restauranten. De gange vi har været der, har vi fået en sober og venlig betjening. Ikke så meget snak om mad, vin og øl, men altid en venlig og hjælpsom dialog. Bone’s er jo ikke et sted, hvor man skal forholde sig til et hav af forskellige retter, vine og øl, så det fungerer ganske godt med den type tjenere. Noget vi observerede var, at der var rigeligt med tjenere på arbejde, det gjorde at der ikke gik lang tid inden der stod en ved vores side. Det er typisk ikke et sted man sidder en hel aften. Bone’s regner med, at man sidder ved bordet cirka halvanden time og det passer vist meget godt. Man kommer der jo ikke for at hygge en hel aften, det ligge ikke i konceptet. For familier med børn, hvor tålmodigheden sjældent rækker ret meget længere end halvanden time er Bone´s oplagt.
Mad som hele familien kan lide
Det er en familierestaurant, men der er også plads til unge på date, eller en polterabend for en ung mand. Dog skal du være opmærksom på, at der godt kan være en del børn der. Især hvis du kommer og spiser tidligt.
Ret skal være ret
Bone´s er effektiv, konceptet fungerer, simpel og gennemprøvet menukort, kort ventetid på maden, gode til børn og unge mennesker, flot og mangfoldig salatbar, rigtig gode spareribs.
Alt i alt, så er det ikke rørende billigt. Prisen er klart i den høje ende, når vi holder den op mod portionsstørrelse, smagsoplevelse og kvalitet. Vi regner med et gennemsnit på 300 kroner pr. person. Maden er ærlig, den er velsmagende og brandvarm. Især salatbaren er et hit i vores familie. Nogle gange føler jeg, at det er salatbaren og isen med den farverige krymmel der trækker flest kunder til Bone´s. Som et sted for børnefamilier og unge mennesker er Bone´s klart en anbefaling værdig. Du får en god jordnær service, varm mad, hurtig servering og ikke mindst et gennemprøvet menukort uden overraskelser af nogen art.
Vi vil anbefale Bone’s for især deres salatbar, spareribs, tilbehør, isbar og effektivitet. Efter vi var på besøg hos Bone’s, har vi fået at vide, at restauranten flytter til større lokaler ved Åen.