Booking-rekord før åbning: Over 1000 gæster vil have bord på ny aarhusiansk restaurant
Den 1. juni 2018 åbner Restaurant Cármel i Århus, og allerede før åbningen er der taget godt imod det nye sted. Ifølge nye tal fra DinnerBooking.com, der administrerer bookinger for mere end 900 restauranter og caféer, har 1054 gæster sikret sig bord på restauranten inden åbning. De mange forhåndsbookinger er det højeste, der er set i Aarhus og omegn. Til sammenligning har rekorden i Aarhus hidtil været besat af Krofatters Mad & Ølbar med 880 gæster og tidligere KöD med 596 forhåndsbookinger.
Restaurant Cármel åbner i det gamle missionshus, som er blevet renoveret over de sidste otte måneder, og bliver en del af Huset Cármel, som kommer både til at rumme hotel, restaurant og salon. Restaurant Cármel ligger i missionshusets flotte festsal med balkon og plads til 150 spisende gæster og kommer til at fokusere på gode, økologiske råvarer, spændende retter og unikke vinoplevelser.
“Jeg tror, at vores gæster er interesseret i den fantastiske og flotte bygning, der gemmer på en historie, som Cármel er beliggende i. Lokalbefolkningen har fulgt os i halvandet år nu, og derfor har mange været opmærksomme på vores åbning,” siger medejer Kenny Jess Brandt som den store begejstring før åbningen.
Menu og koncept
Råvarerne kommer fra bæredygtige producenter rundt omkring i Danmark og resten af verden, samt stedets egne drivhuse, hvor de dyrker tomater, krydderurter og andet godt. Indgangsvinkel til mad er – foruden økologi og bæredygtighed – vegetarisk uden at være missionerende. Og så vil vinen være nøje udvalgt. Uden tilkøb kan du eksempelvis få en 5-retters for 295 kroner.
Restaurantens køkkenchef er Søren Højbøg Hansen, som tidligere har været køkkenchef på blandt andet Nordsminde Kro, Mols Kroen og CanBlau.
Plads til alle
“Idéen med folkekøkkenet er at samle folk. Ingen kender bygningen indefra, men alle kender den derimod udefra, og aarhusianerne cykler og går forbi hver eneste dag. Nu vil vi gerne have folk ind i huset! Vores måde at gøre det på bliver et mindre formelt folkekøkken, hvor vores gæster kommer til at sidde ved et langbord. Tjenere og kokke går i baggrunden, og gæsterne bliver centrum. På den måde kan vi sætte priserne helt ned på en social aften,” siger han.