Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

BOTTLE SHOCK: Genial vinfilm i biffen, smag Napas vin op imod Bourgogne – plus tre retter mad

Af Jan L. Pedersen

Det er ikke ligefrem film om vin, vi vælter os i. Men der er produceret nogle stykker. En af de mere ikoniske og tankevækkende er den amerikanske film, Bottle Shock, fra 2008. Den bør ses af alle, som interesserer sig for vin. Filmen handler om, om vinen fra de californiske druer kan måle sig med de gamle hæderkronede dråber fra nogle af Frankrigs store chateauer? Spørgsmålet får i 1976 en britisk vinsnob til at arrangere en blindsmagning, hvor de fineste ganer i Paris fælder dom i en blindsmagning. Den dyst bliver grænsebrydende for vinbønderne i Napa Valley. 

 

Idéen er spændende og sjov. Den har folkene på Norsminde Kro taget til sig, og laver en lignende smagning efter, vi har set filmen, Bottle Shock i biografen. 

 

Den 8. februar

Arrangementet starter med, at vi sætter sig til rette i sæderne i biografen i Odder, mens den humoristiske og autentiske film Bottle Shock med Alan Rickman i hovedrollen, som Steven Spurrier ruller over skærmen. Det er en fantastisk film, som sætter sit præg på denne aften på Norsminde Kro, og du kan se traileren for filmen her.

Efter filmen tager vi på Norsminde Kro, og som i filmen skal vi smage Napa-vine op mod Bourgogne vine – 2 store vine. Herefter serveres 3 retter fra kroens køkken. Ellers laves der en “One Night Only Wine Bar” med rigtig gode priser på ældre årgange, og store vine til små priser. Vinene er hovedsagelig Bourgogne. 

 

Prisen er 598 kroner per person, og pladserne i biografen fordeles efter først til mølle. Prisen indeholder film, 2 store vine og 3 retter mad.

Filmen starter klokken 15.00.

 

Norsminde Kro giver ligeledes en skarp pris på overnatning til 398 kroner per person i delt dobbeltværelse inkl. den store morgenmad. Tillæg ved enkeltværelse. Overnatning bestilles på norsminde@norsminde-kro.dk – husk, at oplyse ordrenr. på jeres billetter.

Man kan købe billet her:

 

 

Filmanmelder,  Mikael Arendt Laursen, skriver blandt andet i sin anmeldelse af filmen Bottle Shock:

“Er du vinelsker, vil du nyde denne film på mange måder. Alene det faktum, at filmen stort set kun handler om vin, er ganske hyggeligt. Også på billedsiden bliver man suget ind i de smukke landskaber med vinstokke så langt øjet rækker. Vi er med i kældrene med de store fade og flere gange bruges billeder af de modne vindruer i de flotte naturscener. Historien i sig selv er naturligvis ganske sjov, og mange vinelskere her i Danmark vil give filmen ret i dens budskab om, at der findes rigtig god vin andre steder i verden end i Frankrig”.

 

BOTTLE SHOCK: Genial vinfilm i biffen, smag Napas vin op imod Bourgogne - plus tre retter mad

 

 

 

Del artikel

Andre læser også