ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Brasserie Belli – cirkushesten kan endnu

Af Freja Dumont

Varme, fra et fransk brasserie, var, hvad der mødte os i døren, da vi skubbede det røde tæppe til side og trådte ind på Brasserie Belli. Savsmuld, artister og dyr i Cirkus Belli var skiftet ud med duften af mad og en imødekommende betjening. Brasseriet har siden 1994 serveret mad i Frederiksgade og drives af familien Belli, som har rødder tilbage i det gamle cirkus. Restauranten bærer tydeligt præg af kærligheden til Cirkus Belli. 

 

En frokost var missionen

Vi tog plads og fik straks menukortet i hånden. Et godt udvalg af kolde og varme frokostretter samt menuer var at finde. Vi bestilte en Belli Classic frokosttallerken, Belli salat og Croque Monsieur. Dertil anbefalede tjeneren et glas hvidvin og et glas rødvin. Oliventapenade, salt/peber, smør og hjemmebagt brød blev stillet på bordet sammen med vin og vand. Så var vi i gang.

Brasserie Belli - cirkushesten kan endnu

Belli Classic frokosttallerken

En flot frokosttallerken kom på bordet. Vi startede med fisken, der var røget laks. Frisk laks og en avocadocreme med let syrlighed. Den smagte af mere. Quiche – Spinattærte med champignon og tomat var næste del, vi satte gaflen i. God smag, og med sprød kant.

Brasserie Belli

Helstegt kalveculotte i skiver med flødekartofler og tomat med friske krydderurter. Kødet var let rosa og saftig, som det skal være. I midten af tallerkenen var der blandede, små salater med pestodressing. Sidste del på tallerkenen var enten Brie de Meaux, Fransk råmælksbrie eller chokoladekage med hybenkompot. Vi snuppede kagen og købte en kop kaffe til. Mums – den var god. Meget chokoladesmag og med nødder. 160 kroner koster sådan en tallerken. Der var meget mad for pengene. Det var veltilberedt og velsmagende. En helt igennem god oplevelse.

 

Frisk salat med gods i

Belli salat var med blandede små salater med røget laks, rejer, kylling, ost og citrus vinaigrette til 90 kroner. Det var en stor portion, og der var ikke sparet på noget. Masser af rejer og velsmagende laks. Salaten var frisk og sprød og vinaigretten satte prikken over i´et.

Brasserie Belli - cirkushesten kan endnu

En udødelig klassiker

Croque Monsieur med ovnbagt dobbelttoast med skinke, ost, sennep og tomat var den varme frokostret. På tallerkenen var også en gang frisk salat. “Nøj, det smager godt”, udbrød min medspiser, da hun havde taget første bid af retten. Brødet var sprødt i kanten, der var godt med ost, en god skinke samt en perfekt mængde sennep. 90 kroner var prisen.

Brasserie Belli - cirkushesten kan endnu

Lette vine til lidt af hvert

Hvidvinen var American Wings 2014 fa. ASV Wines Chardonnay, USA til 80 kroner for et glas. Det var en flot hvidvin med klar, gylden farve, god smag af citrus, kiwi og saftige tropiske frugter samt en blid og behagelig eftersmag. Den harmoniske hvidvin passede godt til fisken og det lyse kød. Rødvinen var Villa Molino, Fa. Sartori Pinot Noir, Veneto, fra Italien til 90 kroner glasset. En saftig, let rødvin. Farven var flot med et violet skær. Smagen rund med et passende syreindhold og en eftersmag af mandel. Der blev fyldt godt op i glassene.

Brasserie Belli - cirkushesten kan endnu

Stemning som derhjemme

Det er altid dejligt at komme på Brasserie Belli. Væggene er prydet med farvestrålende cirkusplakater, som er med til at skabe en behagelig og varm atmosfære. Stemningen er nede på jorden. Betjeningen er smilende, venlige og yderst opmærksomme. Der bliver spurgt til maden, og om alt er, som det skal være. Hyggelige kommentarer med et glimt i øjet, bliver sendt gennem rummet, og man falder ligesom til ro, når man har taget plads i de bløde sofaer. Der er styr på tingene og ingen stress, selvom der oftest er fuldt hus hos Belli. Musik er der ikke noget af. Kun lyden af bestik på tallerkener og folks snakken. Egentlig meget dejligt.

Brasserie Belli - cirkushesten kan endnu

Pris

Alt i alt kom vi af med 595 kroner for en frokosttallerken, en Belli salat, en Croque Monsieur, to glas vin, vand, kaffe og te. En helt fair pris for mad med smag lavet af gode råvarer og med en betjening i topklasse.

Brasserie Belli - cirkushesten kan endnu

Vurdering

På Brasserie Belli føler man sig godt tilpas. Der er en ro, hygge, nærvær og charme uden lige. Maden er snorlige til prisen. Det er velsmagende og godt tilberedt. Portionerne er store, og du får noget for pengene. Serviceniveauet var i top. Man kan ikke lære en gammel cirkushest nye tricks, siger en talemåde. Brasserie Belli formår dog at forny sig. De ved, hvad de laver og har gjort det med succes i mange år. Bliv ved med det! Har du en gang besøgt Brasserie Belli, så kommer du igen. Ingen tvivl. Brasserie Belli er vanedannende. Et godt råd, husk at bestille bord. Vi ses snart igen.

Brasserie Belli

Frederiksgade 54,
8000 Aarhus C
Email: belli@belli.dk
Telefon: +45 86 12 07 60

Website:

 

Del artikel