ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Bredballegård i Mårslet: Kom helt tæt på dyrene og maden til Åbent Landbrug

Åben Landbrug
Åben Landbrug

Mange bybørn er slet ikke klar over, at mælken kommer fra et ko-yver, at flæskesvær er grisens hud — eller at æg rent faktisk kommer ud af en hønsegump. Under overskriften ”Hvor kommer maden fra?”, har du på søndag mulighed for at tage hele familien med ud og opleve et rigtigt landbrug helt tæt på.

 

Jordbrugets UddannelsesCenter Århus inviterer nemlig til Åbent Landbrug på deres landbrugsafdeling, Bredballegård, som ligger i Mårslet.

Bredballegård i Mårslet: Kom helt tæt på dyrene og maden til Åbent Landbrug 

Åbent Landbrug er en landsdækkende begivenhed arrangeret af Landbrug & Fødevarer, hvor i alt 52 landbrug deltager. Det særlige ved Bredballegård er, at det er en del af Jordbrugets UddannelsesCenter Århus, hvor de uddanner landmænd, dyrepassere, jordbrugsmaskinførere og hestemanagere. Det betyder, at formidling er i højsædet – og at du modsat traditionelle gårde, som oftest er specialiseret i fx kvægbrug eller svineavl – kan møde mange forskellige slags dyr på Bredballegård.

Bredballegård i Mårslet: Kom helt tæt på dyrene og maden til Åbent Landbrug

Du kan besøge grisestalden, hestestalden eller hønsegården, se hvordan en ko bliver malket eller måske klappe en ged eller et får. Du kan også gå på opdagelse i den zoologiske tropeafdeling, hvor du bl.a. kan opleve silkeaberne eller slangeterrariet.

Eller hvad med at kigge forbi den store vognpark og prøve en køretur i den store traktor? Samtidig er der også masser af aktiviteter for både store og små; halmlegeplads, pedaltraktorbane, hoppekøer, du kan blive klogere på bierne, løse Gårdmysteriet eller lægge vejen forbi Naturskolen. Der vil også være masser af smagsprøver og boder med mad fra det danske landbrug.

 Bredballegård i Mårslet: Kom helt tæt på dyrene og maden til Åbent Landbrug

Sidste år brugte 96.000 danskere landet over deres søndag på at se, hvordan et dansk landbrug anno 2017 så ud. Også i år er der plads til, at danskere selv kan se, hvorfor danske fødevarer er eftertragtede verden over, og dyrevelfærden er en af de højeste.

 

Hvornår: Søndag den 16. september kl. 10.00-16.00

Hvor: Bredballegård, Nymarksvej 65, 8320 Mårslet (ca. 10 km syd for Aarhus)

Pris: Gratis adgang

 

 

Del artikel