ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Brems for gult: 81 bilister sigtet

I forbindelse med kampagnen Brems for Gult har Østjyllands Politi sigtet 60 bilister for at køre over for gult, mens 21 blev taget for at køre over for rødt.

 

Det er Aarhus Kommune og Østjyllands Politi, der igen i år har arbejdet sammen om at sætte fokus på trafikanternes adfærd i de aarhusianske kryds. I løbet af de seneste to uger har politiets færdselsbetjente været ekstra til stede i flere kryds i Aarhus, hvor de har skrevet bøder til de bilister, der ignorerede de gule eller røde lys.

 

”Vi håber, at vi har fået skabt lidt mere opmærksomhed på, hvor vigtigt det er, at man orienterer sig ordentligt, når man kører frem mod et kryds, og at man respekterer lyssignalerne. Udgangspunktet er, at man altid skal bremse for gult, og det budskab håber vi, at bilisterne tager til sig, ” siger vicepolitiinspektør Heine Hansen.

 

Under kampagnen har man blandt andet kunne teste sig selv i en teoriprøve om, hvordan man gebærder sig i et lyskryds, ligesom man har kunnet se kampagnefilm og plakater i byrummet.

 

Det koster en bøde på 1500 kroner at køre over for gult. Kører man over for rødt giver det som udgangspunkt en bøde på 2000 kroner og et klip i kørekortet.

 

Del artikel