Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Brunch hos Langhoff & Juul: En hyldest til økologien og smagsløgene

Vi har hørt meget godt om brunch på Langhoff & Juul. Derfor skal den prøves! Vi bestiller deres “brunch menu”, der udgør brunch inklusiv en varm og en kold drik for 198 kroner. God pris. De kolde drikke udgør primært et udvalg af forskellige juicer fra Naturfrisk. Af de varme drikke møder vi det mere sædvanlige udvalg med kaffe, latte, chai, kakao og så videre.

 

Sofistikeret brunch med rene smagsoplevelser

Som det første får vi vores drikkevarer. Vi har bestilt en ingefærs-juice og en blod-orange juice. Begge uden tilsat sukker og økologiske. Ingefærs-juicen er lige lovlig skarp i smagen her fra morgenen af. Blod-orange juicen har derimod en dejlig naturlig sødme, der fungerer godt for os! Vi får også vores varme drikke; cappuccino og chai latte. Der findes ikke noget så godt som en godt-lavet cappuccino fra morgenstunden. Så har morgenstund altså guld i mund!

Hurtigt herefter kommer personalet med en ymer trifli med müsli og frugtsalat. Det kan smages, at der ikke er tilført sødemidler i serveringerne. Chai latten er ikke ekstrem sød, som den plejer at være. Den smager ikke af den pulverblanding, de fleste cafeer bruger. Den smager hjemmelavet. Af kanel. Af jul. Uhmmmm, lækkert.

Brunch hos Langhoff & Juul

Lad nu ymer være ymer

Ymeren har også sin naturlige friske og syrlige smag. På trods af, at denne er toppet med marmelade fremkommer sødme ikke. Marmeladen bærer heller ikke præg af sukker. Det er dejligt med rene smagsoplevelser! Lad nu ymer være ymer. Kvæl det ikke i alt muligt andet. Tak for det!

 

Fin måde at kvæle tiden på

Mens vi har spist vores ymer trifli, har køkkenet lavet vores brunch-anretning. Det er en god måde at kvæle ventetiden på. Der går nemlig lidt tid, før vi får vores brunch. Det er klart, for restauranten er fyldt. På brunch-anretningen er blandt andet rav-ost, brie og marmelade. Ostene smager, som ost nu gør. Marmeladen smager dog ikke, som marmelade plejer. Igen er der sparet på sukkeret, og den er faktisk sur. Lige i den her konstellation, savner vi faktisk en sødere marmelade, på vores mad med brie.

Lækre små delikatesser

Stor ros til den rørte laksesalat, perlebygsalat og rørte skinkesalat. Lækre små delikatesser. Det er skønt at få en laksesalat, hvor vi faktisk kan se laksestrimler heri. Smagen er dejlig intens fra de varmrøgede laksestykker. Vi får også hjemmelavede müslistykker, der minder os om stenalderkost. Selvfølgelig er der også dagens kage, der i dag er en krydderkage. Ved første bid af kagen, må vi lige stoppe op. Aldrig før har vi smagt en krydderkage krydret. Det er lige til den gode side. Igen savner vi lidt sødme. Ved siden af kommer også en skål med røræg med pølser, bacon og purløg på toppen.

Brunch hos Langhoff & Juul i Aarhus

Brunchen kommer med hjemmelavede grov-stykker lavet på surdej samt kernerugbrød og pisket smør. Vi synes ikke, at brødet er noget særligt. Men det er den resterende brunch til gengæld.

En brunch med gratis refill – dén var ny

Personalet præsenterer venligt brunchen for os, da vi får den. Vi får også at vide, at vi blot skal bede om mere mad, såfremt vi ønsker det. Bonus-info, der giver bonus-point. Vi kan godt lide, at brunchen ikke ser så overvældende ud, sammenlignet med de traditionelle brunch-buffeter. Her kan vi sidde i ro og mag og nyde maden. Bestille mere, såfremt vi får behov for det. Der er fokus på at minimere madspild. Det gavner både os og miljøet. Vi får for eksempel en ekstra portion røræg. Det er da lidt lækkert, at denne er varm og nylavet, da vi får den. Røræggen er god. Dejlig fed og saltet fra baconen. Nu har vi også prøvet en brunch med gratis refill – dén var ny – et koncept vi godt kan lide!

Brunch hos Langhoff & Juul

Hjemlig hygge

Vi føler os dejligt hjemme ved  Langhoff & Juul. Vi sidder i møbler, der består af et miks af loppefund og flotte designklassikere. Levende stearinlys. Det har sgu sjæl! Omgivelserne skaber hygge! Det betyder meget for os. Det er et sted, vi har lyst til at bruge en lørdag formiddag. Flere timer. Vi kommer i en afslappende stemning, mens vi er her. Der falder en dejlig ro over os. For vi kan faktisk tale sammen. Ikke larmende baggrundsmusik eller anden støj. Et miljø, som vi mener, indbyder til hygge!

Den økologiske og miljømæssige (måske kvindelige) forbruger

Personalet fortæller os, at Langhoff & Juul har det økologiske spisemærke i sølv. Det betyder, at 60 – 90% af de anvendte fødevarer er økologiske. Konceptet ved Langhoff & Juul giver derfor især mening for den økologiske og miljø-fokuserede forbruger. Mens vi sidder og hygger over brunchen, lægger vi også mærke til, at det primært er det kvindelige køn, der er repræsenteret i restauranten. Vi er i dag ude både blandt kvindekøn og mandkøn. Og der er ikke tvivl om, at konceptet får flest point fra kvindekønnet. Jeg kan lide, at vi ikke “over-forbruger”, mens vi er ude at få brunch. Vi får kun det, som vi kan spise. Vi kan endda bede om mere, hvis der er behov for det. Et koncept, som mange andre restauranter kunne lære af!    

Vores mening

Brunchen ved Langhoff & Juul er klart et besøg værd. Vi synes, den er god, prisen taget i betragtning. Det er dejligt, at brunchen inkluderer både juice og kaffe i prisen til 198 kroner. Gode økologiske råvarer. Lækre delikatesser. Hjemlig hygge. Klart et sted, jeg vil besøge igen. Et godt sted at tage ud med veninder. Familie. Mødregruppe. Der er plads til alle. Dejligt stille og roligt. Ikke samme virvar, som der kan være ved de større brunch-buffeter ved for eksempel åen.

 

Alt i alt et sofistikeret brunch, der imponerer. Du får rene smagsoplevelser. Så forvent ikke en sød marmelade. Men en marmelade, der smager af de bær, den er lavet af. Og får du krydderkage, så forvent, at den faktisk smager krydret.  

Brunch hos Langhoff & Juul

Langhoff & Juul har deres brunch hele ugen klokken 9.00 til 14.00 og søndag klokken 10.00 til 14.00. Hvis du vil på Langhoff & Juul i weekend-dagene, vil vi anbefale dig at bestille bord. Stedet er meget velbesøgt.

 

Langhoff & Juul
Guldsmedgade 30
8000 Aarhus

Website: