Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Brunch på TGV Café – Høj præcision og god hastighed

Af Jan L. Pedersen

Vi har som mål at lave den fuldendte brunchguide til Aarhus og omegn. Det er ikke en let opgave, men til gengæld en spændende opgave. Der findes faktisk ikke en fyldestgørende brunchguide som giver et overblik om åbningstider, kvalitet, menukort, parkeringsforhold mv. Så den laver vi i løbet at de næste par måneder.

Brunch er ikke en helt klart defineret dansk begreb, så vi har fundet ud af at der er meget elastik i ord brunch i Danmark. I England er begrebet mere fastlåst. Ordet betyder bare en blanding af morgenmad og frokost. Så i princippet er der kun fantasien der sætter grænsen for, hvad man kan servere som og til  brunch.

Vi har tidligere anbefalet og anmeldt TGV Café på Banegårdspladsen i Aarhus, men denne anmeldelse går kun på deres brunch. Du kan få brunch på TGV Café alle ugens dage. Caféen åbner klokken 10.30 ugens første seks dage, søndag dog først klokken 11.00. Parkering er ikke det letteste, men der er plads i Bruuns Galleris P-kælder og på Banegårdens P-areal mellem Århus Rutebilstation og Aarhus Banegård.

 

Maden

Idéen med brunch på TGV café er at man bestiller en brunch basic til 68 kroner, den består af fransk grand Cru skinke, ost, marmelade, nybagt rugbrød og maltboller. Hvis du ikke er så sulten kan du godt blive mæt af det. Jeg vil sidestille det med en let morgenmad. Så er der en lang række tilkøb man kan gøre sig til sin brunch, blandt andet ristede merguezpølser til 28 kroner, scrambled eggs med bacon til 24 kroner, lun hjemmebagt leverpostej med rødbeder og bacon til 24 kroner, røget laks fra Havnens fiskehus med rygeostcreme til 28 kroner, diverse franske yoghurts med frugt og müsli til 24 kroner, amerikanske pandekager til med sirup til 24 kroner eller en original nybagt croissant til 20 kroner.

Brunch på TGV Café – Høj præcision og god hastighed

Friskbagt brødkurv

Brunch på TGV Café – Høj præcision og god hastighed

Den røgede laks fra Havnens Fiskehus er så velsmagende og mør. Rygeostcremen og den fransk salat giver laksen det sidst løft. Den bør aldrig tages af brunchkoret, så håber folkene på TGV lytter til det.

Brunch på TGV Café – Høj præcision og god hastighed

Brunch på TGV Café – Høj præcision og god hastighed

Vi kan meget varmt anbefale Merguez pølser som er velkrydrede fransk-marokkanske pølser som TGV kokkene selv laver. De kan spise som de er kun med brød til, du behøver ikke andet til, men der er ketchup til dem der ønsker det.

Brunch på TGV Café – Høj præcision og god hastighed

Med risiko for at gentage mig selv vil jeg anbefale deres autentiske håndlavet croissant. Den er stærkt vanedannende og i helt sin egen klasse. De tykke amerikanske pandekager med sirup er også velsmagende.

Brunch på TGV Café – Høj præcision og god hastighed

Drikkevarerne skal købes separat. Vi foreslår fransk økologiske juice, som fås i 25 cl eller 40 cl. De serveres i store glas med is i. Vi valgte den dag almindelig appelsinjuice, men der er flere at vælge imellem. Den er ikke sød som de danske juicer typisk er, men den er god til mad. En lille stempelkande kaffe koster 38 kroner, mens en stor koster 68 kroner. Der er henholdsvis 2,5 kop kaffe i den lille og 6 kopper kaffe i den store. Kaffen er brænd varm og velsmagende. Der er selvfølgelige også espresso, Latté, cappuccino og americano.

Der er flere ting der er positive ved det koncept. Det første er, at det giver flere valgmuligheder end hvis det var en færdig tallerken, eller en bestemt menu. Det andet er at man ikke får de små retter på en gang. I sær de lune retter er uden tvivl bedst når de er varme og nytilberedte.

Vi blev meget mætte af  basisbrunch plus fem tilkøb, ingen tvivl. Prisen for to personer var alt inklusive 366 kroner, hvilket er en fair pris for denne brunchoplevelse.

 

Betjening

Betjeningen er utrolig kvik, kompetent og venlig. Maden bliver serveret af kokkene selv og der er ikke lang ventetid de gange vi har besøgt TGV Café. Der er en del mennesker den søndag vi var der, men betjeningen har en godt overblik og ingen sidder ret længe før en tjener er der. Som nævnt før er TGV Café et utrolig dejlig og afslappet sted at spise, eller bare sidde og nyde et glas vin, en øl eller en kop kaffe, og gerne i selskab med dagens aviser.

Det er oplagt at holde et møde på TGV Café over en brunch. Omgivelserne er gode til møder, og der er okay langt mellem bordene og akustikken er ret god. Der er allerede en del der har fundet ud af muligheden og bruger TGV Café til arbejdsmøder. Jeg synes i øvrigt det er en oplagt mulighed at bruge byens caféer og restauranter noget mere til at holde møder, både interne og eksterne. Det er ligesom tendensen, så små er ved at gå i den retning, flere og er begyndt at benytte muligheden eller nærmere chance. TGV Café slår i øvrigt langt de fleste firmakantiner jeg har besøgt i både kvalitet og niveau.

 

TGV café
Banegårdspladsen 4
8000 Århus C 
Tlf: +45 86 24 88 00 
E-mail:  kontakt@tgvcafe.dk
 
Besøg website
 
Åbningstider
Mandag til lørdag åbner vi kl. 10.30 – 22.00
Søndag fra kl. 11.00 – 16.00

Del artikel

Andre læser også