Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Brunchbuffet på Cross Café – meget mad men uden smag

Af Jan L. Pedersen

På første parket ved åen, lige ved Skt. Clemens Bro, ligger Cross Café. Der har den ligget siden 1998. Det er et velbesøgt sted, ikke mindst om sommeren, hvor der er gode muligheder for pladser i solen foran caféen. Vi havde forsøgt at bestille bord i caféen, men det var ikke muligt, så vi tog, sammen med mange andre, chancen denne lørdag formiddag og satsede på et bord.

Cross Café ved åen

Modtagelse

Tre minutter ventede vi ved indgangen, inden den smilende tjener fik ryddet et bord til os. En speciel bordopstilling under trappen, men det virkede, og caféen kunne opfylde vores ønske om en plads. Vi bestilte straks efter friskpresset appelsinjuice og kaffe samt tre gange buffet. Buffeten kunne vi straks gå til.

Hyggelig indretning på Cross Café

Brunch

Du skal være til buffet for at vælge Cross Café i weekenden. Lørdag og søndag serveres der nemlig udelukkende brunchbuffet på caféen. Det er altså ikke muligt at købe en af deres brunchtallerkener kaldet Brunch Classic og Brunch Special.

Masser af mad på Cross Café

Fordelen ved en buffet er jo, at man selv kan vælge, hvad man vil have. Buffeten på Cross indeholder det, man forventer ved en brunchbuffet nemlig græsk yoghurt med müesli og tørret frugt, massiv æggestand, bacon, pølse, laks, blandet salat, oliven, broccolisalat, brie, skæreoste, smøreost med krydderier, leverpostej, tre forskellige slags kødpålæg, skinke, chorizo, spegepølse, pandekager med ahornsirup, frugtsalat, nutella og hjemmebagt kage.

Dagens pålæg på Cross Café

Frugt og kage på Cross Café

Masser af mad på Cross Café

Den lune leverpostej på Cross Café

Af brød er der hjemmebagt rugbrød og lyst brød samt bagels.

Lidt brunch på Cross Café

Da vi var færdige med at spise, var vi lidt skuffede. Vi sad tilbage med en ærgerlig fornemmelse af, at maden var blevet fremstillet i masseproduktion og kun for at fylde op på buffeten og ikke for at give os en madoplevelse.

Lidt buffet på Cross Café

Lidt sødt på Cross Café

Drikke

Vi bestilte hver en stor friskpresset appelsinjuice til 52 kroner stykket og en enkelt fik også en kop kaffe til 31 kroner. Drikkevarer ved åen er generelt dyre. På Cross Café kommer vi helt op på skalaen. Hvis man får lyst til en øl til sin brunch, skal det siges, at der er et godt udvalg af fadøl at finde på Cross.

Stemning

Cross Café er indrettet i flere planer og afdelinger. Vi sad tæt på buffeten, hvor de rå vægge og den anderledes kunst på væggene satte sit præg. Der er lagt vægt på detaljen. Det er de almindelige cafémøbler, der er, og flere steder sidder man tæt. De store vinduer ud til åen giver sammen med det elektriske lys i caféen en behagelig stemning.

Brunch på Cross Café

Akustikken, hvor vi sad, var god, og det er muligt at have en almindelig samtale ved bordet på trods af baggrundsmusik og en trafik frem og tilbage til buffeten.

Betjening

Betjeningen på Cross Café er en positiv oplevelse. De er meget venlige, smilende og tager hurtig af bordene, så der er klar til nye gæster, der venter på at komme ind. Vi så flere gange, at personalet talte med gæsterne ved bordene og tog sig tid til det.

Pris

Brunchbuffeten koster 116 kroner. Børn fra 0-6 år betaler 50 kroner. Vi kom i alt af med 535 kroner for tre gange buffet, tre juicer og en kop kaffe. Ikke en billig omgang, og vi kan undre os over, at det er så populært med buffet uden den store oplevelse.

Vurdering

Nok er brunchbuffeten på Cross Café populær, men for os at se er den kedelig. Der er ikke noget ud over det sædvanlige. Vi ærgrer os over, at der ikke er kræset mere for maden. Der mangler smag og noget overraskende. Buffeten så ikke altid indbydende ud, og det var som om, buffeten bare var til for at stille sulten og ikke for at få en smagsoplevelse. 116 kroner per person for sådan en buffet er efter vores mening i overkanten, og med priserne på drikkevarerne ender vi på et beløb, der burde have givet os en større oplevelse både visuelt og smagsmæssigt.

Vi blev dog mætte, og der var, hvad man kan forvente af en standard brunch. Ved nabobordet overhørte vi gæsterne rose buffeten. De havde været der flere gange og kom helt sikkert igen. Betjeningen var meget arbejdsomme og sørgede for, at alt var, som det skulle være. De var smilende og klart et plus på caféen.

Skrevet af Pernille Søborg

 

Cross Café

Åboulevarden 66

8000 Aarhus C

 

Åbningstider:

Mandag – onsdag 8.30 – 00.00

Torsdag 8.30 – 01.00

Fredag 8.30 – 03.00

Lørdag 9.00 – 03.00

Søndag og helligdage 9.00 – 23.00
[mappress mapid=”495″]

Del artikel

Andre læser også