Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Bryder monopol: Aarhusiansk IT-virksomhed får hul igennem til det svenske biblioteksmarked

Af anders@sommersangdigital.dk

Det er lykkedes Systematic at få foden indenfor på det kommunale biblioteksmarked i Sverige med salget af biblioteksløsningen Cicero til Norrköping Kommunes 50 folkeskoler. 

 

Den danske IT-virksomhed Systematic, har med en samlet ordre fra Norrköping Kommune fået hul igennem til det kommunale biblioteksmarked i Sverige. Den svenske kommune har købt løsningen til alle sine 50 folkeskoler, som dermed kan hente biblioteket helt ind i klasselokalerne.

 

Cicero anvendes i dag på de fleste offentlige biblioteker og skolebiblioteker i Danmark. Men selvom det svenske biblioteksmarked minder meget om det danske, har det taget tid at få foden indenfor hos svenskerne, fortæller Product Manager i Systematic, Kristian Sletting:

 

”Faktisk er der op mod 400 biblioteker i Sverige, der allerede anvender Cicero. Men det er enkelte skolebiblioteker, der ligger spredt udover hele landet – og ikke en hel kommune, der køber en samlet biblioteksløsning. Udfordringen for os har været at få Cicero solgt til hele kommuner, men det ser ud til at lykkedes nu, hvor Norrköping har købt Cicero. Systematic bidrager med et godt alternativ til det begrænsede udvalg af bibliotekssystemer som svenskerne har haft adgang til indtil nu, og derfor er det et interessant marked for os”, siger han.

 

Kristian Sletting håber, at flere af Sveriges 290 kommuner vil lade sig inspirere af Norrköping, og at det kan bane vej for, at flere vælger Cicero som fremtidig biblioteksløsning.

 

”Indtil nu har der reelt ikke været nogen konkurrence på det svenske marked for kommunale bibliotekssystemer, fordi der har været én stor udbyder, der har siddet på det meste af markedet. Med Cicero får svenske skoler og kommuner nu muligheden for at vælge et moderne og gennemprøvet system, hvor der er fokus på fleksibilitet, og hvor pris og kvalitet hænger sammen”, siger Kristian Sletting.

 

Alle svenske børn skal have adgang til et skolebibliotek

I Sverige har 20 af Norrköping Kommunes skoler anvendt bibliotekssystemet siden 2018, men det er første gang, en svensk kommune køber Cicero til alle kommunens skoler.

 

Mats Svensson, der er udviklingsleder i Norrköping Kommune, fortæller om baggrunden for købet af Cicero:

”Bibliotekarerne i kommunen har længe ønsket sig et fælles bibliotekssystem, der er avanceret nok til at understøtte kravene på både de store og små skoler. Med Cicero får vi et brugervenligt system, hvor skolerne kan registrere deres materiale, og studerende og undervisere let kan søge efter litteratur”, siger han.

 

Bibliotekssystemet Cicero bygger på en webbaseret teknologi, der gør det muligt for lærere og bibliotekarer at hjælpe eleverne med at låne og aflevere materialer direkte i klasseværelset via en tablet.

 

Løsningen er intuitiv og let-anvendelig, og værktøjerne i Cicero-suiten understøtter de svenske kommuners fælles mål om, at alle børn skal have adgang til et skolebibliotek.

 

Systematic A/S udvikler software og systemløsninger til kunder inden for den offentlige og private sektor. Fælles for flere af disse kunder er et behov for at kunne integrere, sammenstille og analysere store mængder komplekse data – ofte i kritiske situationer. Systematic blev grundlagt i 1985 og er i dag Danmarks største privatejede softwarevirksomhed med 500.000+ brugere på globalt plan og flere internationale koncerner som partnere. Virksomheden har 1000+ medarbejdere og hovedsæde i Aarhus. Med internationale kontorer i Australien, Canada, Finland, Forenede Arabiske Emirater, New Zealand, Storbritannien, Sverige, Rumænien, Tyskland og USA servicerer Systematic kunder i 50+ lande.

 

Bryder monopol: Aarhusiansk IT-virksomhed får hul igennem til det svenske biblioteksmarked

 

Del artikel

Andre læser også