Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Burgere med eller uden kød: Smag fremtidens festivalmad på NorthSide

Af anders@sommersangdigital.dk

Vil du være med til at sætte dit præg på fremtidens festivalmad? Studerende fra VIA University College står bag flere events på NorthSide, hvor du blandt andet kan købe billet til en prøvesmagning af fremtidens festivalmad i Kolonihaven, teste bæredygtighedsspillet og sætte din stemme på burgere med eller uden kød.

 

Torsdag eftermiddag under NorthSide 2019 inviterer ernæring- og sundhedsstuderende fra VIA til nyskabende madevent i Kolonihaven lige bag festivalpladsen. De studerende har brugt den nyeste viden om fremtidens fødevarer til at udvikle tre madboder med deres bud på, hvad vi kommer til at spise på festivaler i fremtiden.

 

Til eventen får 35 festivalgæster chancen for at tilberede fremtidens festivalmad sammen med de studerende, der har forberedt det meste på forhånd. Samtidig får gæsterne viden om fordele og ulemper ved de fødevarer, som er valgt til retterne. Til sidst bliver der mulighed for at prøvesmage maden, drikke en øl og debattere den nye viden med hinanden. 

 

Er du burger lover? 

Men VIA kommer også til at være til stede med aktiviteter på pladsen, hvor alle kan være med. Festivalgæsterne på NorthSide får nemlig mulighed for at være med til at komme med deres holdning til, hvorvidt burgerne på NorthSide udelukkende skal være vegetariske i fremtiden. 

 

Det er to studerende fra VIA Ernæring & Sundhedsuddannelsen, der undersøger holdningen hos årets festivalgæster. Det sker på pladsen, hvor festivalgæsterne bliver mødt af en billedvæg med spørgsmålet ”Burger lover?” og illustrationer af CO2-aftrykket for burgere med og uden kød. 
I midten af væggen er en kasse med en indbygget selfie-skærm, hvor festivalgæster kan stemme og tage et billede, der illustrerer deres reaktion på ideen om en festival, der kun sælger vegetariske burgere.

 

Burgere med kød – hot or not?

”Af hensyn til bæredygtigheden er der ingen tvivl om, at vi generelt bliver nødt til at skære ned på forbruget af kød i vores samfund. Derfor håber vi, at vores event kan være med til at sætte nogle tanker i gang hos festivalgæsterne,” forklarer studerende Lina Kuhlmann-Madsen.

 

Hun er sammen med sin medstuderende Linea Sandgren i praktik på NorthSide, der har stillet opgaven med at finde ud af festivalgæsternes holdning til vegetariske burgere. 

Burgere med eller uden kød: Smag fremtidens festivalmad på NorthSide

”Ligesom NorthSide går vi meget op i bæredygtighed og økologi, så det har været rigtig spændende at arbejde med ideudviklingen og planlægningen af eventen, som vi glæder os til at fyre af under festivalen,” fortæller Linea. 

 

Test din viden om bæredygtighed

En tredje gruppe studerende fra Ernæring og Sundhedsuddannelsen på VIA arbejder med en event på festivalpladsen, der byder på både spil og smagsprøver. Her kan festivalgæsterne dyste i en stafet, der tester deres viden om bæredygtighed og udfordrer alle sanser. 

 

Desuden har studerende fra VIA Design deltaget i en konkurrence om udviklingen af det perfekte festivalmøbel. Alle fire projekter er seneste udvikling i et flerårigt samarbejde mellem NorthSide og VIA University College.

 

Billetter til eventen ”Fremtidens festivalmad”, torsdag den 6. juni 14.30-16.00, kan købes via NorthSide.dk, og prisen på 90,- kr. dækker en 3-retters frokostmenu og en øl.

 

NorthSide 2019 afvikles i Ådalen ved Aarhus i dagene 6.-8. juni.

 

Besøg NorthSide.dk eller Facebook for mere om NorthSide 2019.

 

Del artikel

Andre læser også