Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Buspassager gik amok: Spyttede på betjent og forsøgte at bide

Af Jonathan Sten Drivsholm
Arkivfoto: Presse-fotos.dk
Arkivfoto: Presse-fotos.dk

Østjyllands Politi blev søndag formiddag kontaktet af en buschauffør, der netop havde oplevet en dramatisk hændelse i sin bus.

Ifølge chaufføren havde en mandlig passager smadret en rude i bussen med en nødhammer.

Nu holdt bussen så parkeret på Holmevej i Højbjerg, mens gerningsmanden var løbet fra stedet og havde taget en anden bus væk derfra. 

Det oplyser Østjyllands Politi i døgnrapporten.

Dramatisk anholdelse

Det viste sig, at passageren var steget af ved et andet stop i Højbjerg.

Her fik en patrulje fat i den 23-årige formodede gerningsmand, men dramaet sluttede ikke her.

For da han blev anholdt, gjorde den 23-årige kraftigt modstand, og på vej ind til stationen råbte han grimme gloser efter patruljen, spyttede på en betjent og forsøgte at bide en anden. 

Derfor endte han med en lang række sigtelser.

Udover hærværk blev den 23-årige mand sigtet for at lægge hindringer i vejen for politiets arbejde samt for vold, forsøg på vold, fornærmende tiltale og trusler mod en polititjenestemand.

Betjent sparket på skinnebenet

Natten til mandag kl. 01.16 var den så gal igen. Her skabte anden 23-årig mand utryghed med voldsom og uadreagerende adfærd på et opholdssted i Aarhus N.

Da patruljen kom frem, var den 23-årige faldet til ro, hvorfor betjentene kørte fra stedet igen. Men et par timer senere måtte de på ny køre derhen, fordi den 23-årige igen var blevet voldsomt aggressiv. 

Denne gang blev han anholdt, og under anholdelsen gjorde han kraftigt modstand, råbte trusler rettet mod betjentene og sparkede den ene betjent flere gange på skinnebenet. 

Det lykkedes dog at få ham lagt i håndjern og bragt ham ind på politistationen, hvor han blev sigtet for vold og trusler mod en polititjenestemand. 

Del artikel

Andre læser også