Byens bedste morgenmad – Café Casablanca
En god morgen starter med morgenmad på Casablanca. Det hører man ofte erfarne restaurantgæster sige. Hvorfor har mange af os så travlt om morgenen? Morgenmaden er dagens vigtigste måltid, og nogle gange også det bedste måltid. På Casablanca starter morgenmaden klokken 9.00 og slutter klokken 12.00. Nogle vil måske mene, at det er brunch, men nej, det er ikke brunch. Vi hører til dem, som mener, at ordet brunch er lidt slidt. Konceptet er mange steder træt og minder om hinanden. Sjældent man ser ret meget fornyelse. Så derfor er det befriende og afvekslende med morgenmad. Det ord er kendt for de fleste, og alle ved, at morgenmad er dagens første måltid.
Ikke så meget snak – Casablanca gør det bare
100 kroner for morgenmad inklusiv kaffe. Nogle gange skal man bruge en del tid på at sammenligne med andre caféer og restauranter, når man diskuterer niveau. Det er vi fri for her. For det er ubetinget byens bedste morgenmad til prisen. Så er det sagt. Jeg har haft mange med til morgenmad på Casablanca, og har endnu ikke mødt en, som var uenig med mig
God, gedigen dansk morgenmad
Udvalget fejler ikke noget. Det gør friskheden heller ikke. Kvaliteten er blandt de bedste, vi har set længe. Pålæg fra Slagter Christiansen på Fanø, hvor ellers kan man fristes til at spørge? Godt dansk håndværk, de bedste råvarer og med god smag. Der er både Fanøskinke, flere forskellige spegepølser, chorizo og rullepølse. Det er flot, og det er lige før, at pålægget er det hele værd.
Brødet er hjemmebagt og for det mest lunt. Kommer man sharp klokken 9, så er det lige kommet ud af ovnen. Brødet er ikke det samme. Det veksler fra dag til dag. Der er godt både lyst og mørkt brød.
Blødkogte æg er der også fast. Det ligger ligesom i ordet dansk morgenmad. Udover æg er der yoghurt, müsli og masser af frisk frugt.
Der er altid mindst en slags fisk. Ofte er det vildlaks fra Norge eller Skotland, som er på bordet. Den dag vi var forbi, var det rørt skotsk laks med friske urter.
Den hjemmelavet leverpostej med pancetta er verdensklasse. En god, fedtfattig lun postej, som smager himmelsk. Sammen med den sprøde pancetta er der tale om vanedannende morgenmad. Så er det sagt.
Marmeladerne er også hjemmelavede. De skifter også. Det gode er, de ofte har en god sødmebalance. Ros til den. Dagens marmelade var en blanding af danske hindbær og jordbær. Økologisk skyr med hjemmelavet ingefærsirup er også blandt vores morgenmad. God smag og en fin appetizer. Fik vi sagt, at de fleste råvarer på Casablanca er økologiske? Nej, men det er de.
Ostene varierer også. Dagens ost var en brændenælde gouda. Mild og god, blød ost med smag.
Hjemmelavet kage er også en del at morgenmaden på Casablanca. Den skifter fra dag til dag. Dagens kage var en pæretærte. Du bliver sjældent træt af det søde på Casablanca, for det skifter ret ofte.
Lyttende og empatisk betjening
Betjeningen på Casablanca er afslappet, men på den gode måde. De kan snakke med alle gæster og har en professionel forståelse for service. Gæsterne varierer fra dag til dag, dog er der ingen tvivl om, de fleste af gæsterne ved, hvad kvalitet er. Så man forventer også noget andet end ved de mange ens caféer ved åen. Det får man også. Tjeneren her har tid og virker oprigtig interesseret i gæsterne. De kan snakke med alle, og gør det gerne. De er ikke stressede, selvom der ret ofte er fyldt med mennesker på Casablanca. Det er lidt ligesom om, man skynder sig langsomt her. Livet går forbi, men ude på den brostensbelagte gade. Herinde føler man, at man har fred. Det er morgenens helle. Her er man fredet, altså lige indtil mobiltelefonen ringer, eller tjeneren spørger, om man vil have mere kaffe.
Dagen starter stille og roligt
Casablanca ligger højt på originalitet-skalaen. Lokalerne taler deres eget sprog – og tak for det. Stemningen hos Casablanca er meget uformel. Dagen starter som regel rolig og blidt på Casablanca. Der kommer langsomt folk til caféen. Det er tydeligt at se, at flere af gæsterne har ventet på klokken blev 9.00. En del stamgæster kigger lige forbi og drikker en espresso eller kaffe, inden de skal videre. Det går hurtigt her. Man ved, hvad folk vil have, så man behøver ikke at få anvist bord eller vente på en tjener. Har man tid, så napper de fleste morgenmaden og et par aviser.
Opsummering – en almindelig hund for det hele
Prisen for dagens morgenmad på Casablanca er tæt på foræring. 100 kroner for alt hvad man kan spise. Tilmed af de bedste råvarer. Det lyder ikke mindre end fantastisk, og det er næsten bedre end at vinde i lotto. Det skal dog nævnes, at i weekenden er der ikke kaffe med i prisen, men uanset det så får du byens bedste morgenmad.
Café Casablanca
Rosensgade 128000 Aarhus C
Email: cafecasablanca@mail.dk
Telefon: +45 86 13 82 22
Link til hjemmeside
[mappress mapid=”226″]