Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Byliv og bilvaner: Har du brug for en bil i Aarhus?

Af Annoncør

I Aarhus kan vejene være snævre, travle og proppede med biler. Køreturen gennem byen kan derfor hurtigt blive en ærgerlig omgang. For at undgå dette kan du med fordel overveje andre transportmuligheder såsom cyklen, bus eller letbane. Har du tænkt over, om det er blevet tid til at justere dine transportvaner?

Fordele ved at sige farvel til bilen

Oven på diskussionerne vi i dag har om grøn omstilling, sundheden ved at cykle og solidaritet ved offentlig transport, er det faktisk ikke en dårlig ide at overveje, om bilen skal ud af dit liv. Foruden at afskaffelse af bilen taler positivt ind i de førnævnte debatter, kan det også have nogle personlige fordele for dig. Ingen bil betyder ingen penge til benzin. Derudover kan du tjene penge på din brugte bil ved enten at sælge den eller gennem skrotpræmie, hvis din bil er på sine sidste dage.

Selvom Aarhus er mere fremkommelig for cyklister eller ved brug af offentlig transport, er det stadig en by, hvor du som billist kan have stor gavn af din bil – særligt hvis du jævnligt skal på længere ture uden for byen. Lad derfor ikke udelukkende økonomien styre dit valg.

Aarhus’ mange ruter: Fungerer de for dig?

Hvis du overvejer at skaffe dig af med din bil, bør du undersøge, hvilke andre transportmuliggeder du har. Den praktiske fordel du mister ved at skaffe dig af med bilen, skal opvejes med mulighederne for at anvende anden transport. I Aarhus går der mange busruter, og letbanen kører mellem nøgledestinationerne. Vurder om der er en eller flere linjer, der kan få din hverdag til at køre rundt. Har du ikke langt til dine daglige destinationer, er cyklen også oplagt.

Der findes flere apps, der kan hjælpe dig med at undersøge og planlægge din rute: Rejseplanen eller Google Apps kan give dig indblik i generelle ruter rundt om i landet, mens Midttrafiks app kan give dig indblik i Aarhus og omegn.

Dine egne behov først

Du bør kun gå væk fra livet som billist, hvis du har muligheder for at fortsætte din tilværelse i Aarhus uden at blive mere presset. Transport kan blive billigere for dig uden en bil, men det skal vejes op mod den ekstra tid, du risikerer at skulle bruge. Overvej derfor grundigt, om du kan være helt bilfri, om du har mulighed for at have en alternativ bil til rådighed ved behov, eller om du absolut ikke kan undvære din egen bil. Vej fordele og ulemper op mod hinanden og tilpas din tilværelse efter, hvad der vil fungere bedst for dig.

Del artikel

Andre læser også