ANNONCE
Bylivspulje skal puste liv i Sydhavnskvarteret
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Bylivspulje på 250.000 kroner: Skal puste liv i Sydhavnskvarteret

Af Line Ingwar Karlsen
Foto: Ib Sørensen.
Foto: Ib Sørensen.

Ny pulje skal sikre fællesskab, aktivering af socialt udsatte, kunst, bevægelse og liv i gaderne i Sydhavnskvarteret, mens området udvikles.

En pulje på i første omgang 250.000 kroner skal understøtte realiseringen af visionen og delstrategierne for Sydhavnskvarteret. Det skriver Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Puljen skal hjælpe aktiviteter på vej, som skaber byliv og fællesskab i området, når coronasituationen igen tillader det, og som motiverer Sydhavnskvarterets eksisterende og kommende aktører samt øvrige interessenter til at involvere sig i områdets udvikling.

”Bylivspuljen skal sikre, at det bæredygtige byliv i Sydhavnskvarteret kan blomstre både før, under og efter udviklingen af området,” siger Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø.

Fokus på fællesskab, kunst og kultur

Fokus er i første omgang på formodning af projekter. Det skal sikre, at gode initiativer fastholdes i støbeskeen, og at nedlukningen af samfundet udnyttes til at undersøge og udvikle på potentialet for byliv, så initiativtagerne er klar til at afvikle aktiviteterne, når det igen er muligt.

Områdets ressourcer bringes i spil Bydelsforeningen foretager en tværfaglig vurdering og prioritering af de indkomne ansøgninger og indstiller på den baggrund anbefaling om bevilling eller afslag til Aarhus Kommune.

Foreningen prioriterer bylivsaktiviteter, som styrker byrådets vision for området, som den tager sig ud i Udviklingsplanen for Sydhavnskvarteret.

Det gælder fx fællesskabsorienterede initiativer, som bidrager til Sydhavnskvarteret som et sted i byen, der inddrager og drager omsorg for de socialt udsatte.

Aktiviteter, der udvikler Sydhavnskvarteret som et levende erhvervsøkosystem. Og aktiviteter, der skaber kunst og kulturproduktion i det offentlige rum og giver mulighed for bevægelse i byrummet.

”Bylivspuljen skal understøtte og videreudvikle det allerede mangfoldige byliv, der findes i Sydhavnskvarteret.

Vores ambition er, at vi i Bydelsforeningen og med Bylivspuljen kan bidrage til, at Sydhavnskvarteret i fremtiden kan stå endnu stærkere i bybilledet som et helt særligt sted i Aarhus,” siger Sarah Jarsbo, forkvinde, Bydelsforeningen.

I udviklingen af Sydhavnskvarteret arbejdes der med midlertidige såvel som mere permanente initiativer, som alle i videst muligt omfang skal spille ind i delstrategierne for Sydhavnskvarteret samt de tilknyttede verdensmål: bæredygtige byer og lokalsamfund, mindre ulighed, stop sult og sundhed og trivsel.

Deadline for ansøgning til bylivspuljen er mandag d. 12. april kl. 15.00. Det er forventningen, at der kommer en eller flere puljer senere, men Aarhus Kommune afventer udviklingen af coronasituationen ift. udmelding om flere puljerunder.

Del artikel