Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Byrådet har talt: Letbanestop nær Aarhus skal nedlægges

Af Freja Dumont
Foto: Aarhus Letbane
Foto: Aarhus Letbane

Det bliver fremadrettet ikke muligt at stå af eller på letbanen på Hovmarken letbanestation i Lystrup.

Et flertal i Aarhus Byråd bestående af Socialdemokratiet, SF og Konservative har nemlig onsdag aften besluttet, at letbanestoppet skal nedlægges.

Beslutningen kommer efter, at Midttrafik har indstillet stationen til lukning, fordi Aarhus Letbane er plaget af forsinkelser på strækningen mellem Aarhus og Grenaa.

Stor modstand mod lukningen

I lokalområdet er der stor modstand mod lukningen, og politikerne er blandt andet blevet præsenteret for en underskriftsindsamling på over 200 underskrifter for at bevare stationen. 

Danmarksdemokraterne i Aarhus byråd stillede derfor forslag om at bevare stationen, og forslaget fik opbakning fra Venstre, Enhedslisten, Radikal Venstre samt to løsgængere. Men det er ikke nok til et flertal. 

“Jeg synes det er helt horribelt at lukke letbanestationen og afskære hele den østlige del af Lystrup fra at bruge letbanen. Lige nu diskuterer vi meget trafikkaos i den centrale del af Aarhus.

En del af løsningen på de problemer er jo, at vi skal have flere til at bruge den kollektive transport og ikke færre. Men det bliver jo konsekvensen af den her beslutning.

Det er helt uforståeligt over for mig, at et flertal i byrådet på den måde vil forringe den kollektive transport i en stor oplandsby som Lystrup,” lyder det fra Danmarksdemokraterne medlem af Aarhus Byråd, Jakob Søgaard Clausen i en pressemeddelelse.

Stationen lukker ifølge Midttrafik d. 30. juni 2024.

Del artikel

Andre læser også