Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Byt til nyt: Ny og anderledes tøjbutik åbner i Aarhus

Af Freja Dumont

Vi kender det alle sammen: Den smukke kjole som hænger i skabet. Den hænger der bare. Den fejler ingenting, men farven er måske ikke lige dig, eller også passer den ikke længere.

Så nu hænger den bare der. Og når du skal bruge en fin kjole, vælger du en anden eller køber måske en ny. Lyder det bekendt?

Det kan snart være fortid – for nu genåbner Det Kollektive Klædeskab på Nørre Allé 33 den 16. august kl. 15.

Her kan du tage kjolen med ned i butikken, få point for den og i stedet finde noget andet tøj, som er mere dig, eller som du har lyst til at prøve af.

Personalet i butikken vurderer det enkelte stykke tøj ud fra kvalitet, stand og efterspørgsel og giver det point. Det koster kun 189 kroner om måneden at være medlem, og så kan du bytte op til 10 stykker tøj ad gangen.

På den måde kan du skifte ud i dit tøj og prøve nye styles og farver uden fejlkøb og uden at belaste hverken din økonomi eller kloden. Nemt og meningsfuldt.

“Som kvinde kan man godt have den der følelse af bare at have lyst til noget nyt. Her kan man få nyt tøj med god samvittighed. Vi belaster hverken pengepungen eller miljøet, for vi bytter jo bare tøj, som var der i forvejen,” siger Ekaterina Møller, den ene af de to butiksindehavere.

Shop nyt tøj på en bæredygtig måde

Tøjindustrien står for 10 procent af verdens CO2-udledning og belaster klimaet mere end flytrafik og shippingindustrien tilsammen.

Hos Det Kollektive Klædeskab Aarhus er missionen klar: At gøre op med den overproduktion af tøj, der belaster kloden og på samme tid have muligheden for at skifte ud i garderoben.

“Vores butik er et bæredygtigt tøjfællesskab for helt almindelige kvinder. Kvinder der gerne køber en ny kjole, bruger den en håndfuld gange og så ellers lader den hænge på bøjlen, fordi de ikke orker at bruge en masse tid på at sælge den igen,” fortæller Ekaterina Møller.

Frivillighed og fællesskab i fokus

Hos medlemmerne er fællesskabet helt naturligt i fokus, og der deles ikke kun tøj, men også et fælles ansvar for at butikken altid fremstår pæn og hyggelig.

De frivillige arbejder mindst to gange om måneden, og får til gengæld medlemskab, kaffe og socialt engagement for indsatsen.

De to ejere, Ekaterina og Sara, har desuden flere sociale arrangementer, foredrag og workshops i støbeskeen – altsammen noget som man som frivillig naturligvis har fortrinsret til.

Butikken er delvist betjent, hvilket betyder at medlemmerne selv kan låse sig ind, i de timer der ikke står nogen ved disken.

Butikken åbner d. 16. august kl 15.00. Alle er desuden inviteret til at komme til åbningsfest den 19. august mellem kl. 12 og 15, hvor der er bobler, snacks og konkurrencer for alle besøgende – både medlemmer og nysgerrige sjæle.

Åbningstiderne er som følger:

Åbningstiderne er som følger:

Tirsdag: 10 – 18
Onsdag: 15 – 21
Torsdag: 10 – 18
Fredag: 10 – 18
Lørdag: 10 – 25

Del artikel

Andre læser også