Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Café 8 – Leg “Byggemand Bob” og byg din egen burger   

Af Freja Dumont

Aftenens takeaway kom fra Café 8. En lille café på hjørnet af Mejlgade og Nørreport. Vi havde hørt en større fugl synge om, at de burgerglade amerikanere roste burgerne til skyerne. Hvorfor fandt vi aldrig ud af. Vi måtte selvfølgelig selv undersøge sagen nærmere. Flere gange tidligere har vi besøgt caféen og både spist og drukket kaffe der. Caféen er ganske hyggelig og med imødekommende og venlig betjening. Vi har aldrig tidligere fået takeaway derfra.

 

Vi bestilte

Menukortet blev tjekket på Just Eats website. Her faldt det første valg på Café 8 burgeren. Det måtte jo være signaturburgeren. Derudover en Build a Burger. Dejligt man selv kan sammensætte det, man vil have i. Til sidst en bøfsandwich XL samt pommes frites og chili cheese tops, selvom bøfsandwich på ingen måde egner sig som takeaway.

 

Leveringen kom næsten til tiden

Just Eat stod for leveringen. Vi modtog en sms om, hvor langt de var, og hvornår den forventede leveringstid var. Kort efter blev vi ringet op af Just Eat, at der var sket en fejl, og de desværre blev ti minutter forsinkede. Vi klarede nok at vente de ti ekstra minutter og tog imod undskyldningen. Tak for den service. Maden blev leveret i en hvid papirspose og var varm ved leveringen.

Køledisken hos Café 8 i Aarhus

Café 8 burgeren

Første burger var Café 8 burgeren. En rustik burgerbolle dannede rammen om den. Tilpas sprød uden på, og uden risiko for at skrabe ganen. Dejlig fasthed i brødet og god smag. 200 gram bøf var placeret i midten af bollen sammen med salat, agurk, tomat, rødløg, mayo, burgerdressing, aioli dressing, cheddarost, bacon og nachos. 75 kroner var prisen. En meget klassisk burger med god smag. Nachos´ne skilte sig ud. De var heldigvis ikke alle smurt ind i dressingen, så der var stadig sprødhed at finde.

Café 8 burgeren

Lav din egen burger

Build a Burger krævede jo lidt overvejelser. I burgeren var der bare en rustik burgerbolle, 200 gram bøf og burgerdressing. Resten skulle vi selv bygge. 55 kroner kostede den nu. Tre forskellige dressinger, salat, agurk, tomat, pickles og rødløg kunne vælges gratis. Som ekstra tilbehør tog vi bacon til 10 kroner og cheddarost til 5 kroner. Burgeren endte på 70 kroner. Bøffen var på 200 gram. Gennemstegt, hvilket vi var tvivlsomme overfor. Den overraskede dog og var ikke knastør, men faktisk ganske smagfuld. Salaten var frisk og knasende. Den hjemmelavede chilidressing satte prikken over i´et. Burgeren var godt komponeret og tilpas doseret med de forskellige elementer. Det var aftenens vinder.

Build a Burger fra Café 8

Bøfsandwich XL uden så meget smat

I samme type bolle blev bøfsandwichen serveret. Den var med 200 gram bøf – igen gennemstegt, ketchup, remoulade, sennep, ristede løg, rødbede og agurkesalat. 55 kroner var prisen. Agurkesalaten gav en god syrlighed i sandwichen. Ganske hæderlig bøfsandwich, der ikke smattede ud, som man nogle gange ser.

En bøfsandwich fra Café 8

Pommes frites og chili cheese tops

Til pommes frites kunne der vælges tre gange tilbehør. Remoulade, ketchup, pommes frites dressing, aioli dressing, mayo og chilidressing var der at vælge imellem. Vi tog chilidressing og to gange aioli. 35 kroner kostede fritterne. En god, stor portion, der godt kunne have fået lidt længere tid i frituren efter min mening. Det var de typiske grillbarfritter. Sådan var det. Ikke et plus i min bog. De seks stykker chili cheese tops med smelteost og chilistykker kostede 28 kroner.

 

Pris

På Café 8 kan de fleste være med prismæssigt. Vi kom af med 343 kroner for tre burgere, en gang fritter med dressing samt 6 stk chili cheese tops. Heraf udgjorde leveringen 79 kroner. Det må siges at være en helt i orden pris.

 

Vurdering

Café 8 gør det ikke sværere, end det er. En god rustik bolle med sprødhed og bid sammen med tilpas afpasset mængder af indhold. Overordnet set var der god smag og friske råvarer. Der var ikke sparet på noget. Det var store portioner, vi blev præsenteret for. Bøffen havde god smag, men bør efter min mening ikke være gennemstegt. Det var den. Ikke godt. Havde bøffen været rosa, havde jeg sikkert været helt oppe at ringe. Amerikanerne havde altså ret i, at Café 8 lavede gode burgere. Det er ikke mange steder, man får så velsmagende burgere med gode råvarer og smag til den pris. Alt i alt en anbefaling herfra. Vi kommer helt sikkert igen.  

 

Café 8

Nørreport 8
8000 Aarhus C
Telefon: +45 30 20 06 64
Web:

 

Del artikel

Andre læser også