Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Café Faust: Åen har, også, sine stjerner

Af Line Ingwar Karlsen

Åen i Aarhus har ry for at være en turistfælde. Når udenlandske rejsejournalister bliver inviteret til Aarhus, er de fleste af dem ved at falde på røven over, hvor hyggelig åen er. De har ret i en ting, og det er, at der kan være vildt hyggeligt langs åen. Desværre er der langt mellem de gode spisesteder. En af dem, som igennem flere år har holdt et stabilt niveau, er Faust. De siger selv, de er en café. Men deres mad er langt bedre end det vi forbinder med cafémad.

 

De to mænd ved Café Faust ved åen

Sol og masser af plads

En plads i solen er eftertragtet. Faust har masser af siddepladser udendørs. På begge sider. De kan laves, så de er overdækkende, hvis det ønskes. Vi valgte en plads ude. Vejret var okay, men det var også for at teste, hvordan deres udeservering var. Vi fik hurtigt nogle menukort, og valgte en tre retters menu til 299 kroner og fire a la carte retter.

Café Faust har en stor udeservering

Helt nede på jorden

Fiskefrikadeller med hjemmerørt remoulade, salat og friskbagt rugbrød. Et par store frikadeller. Fint hakket. Ikke så meget at komme efter. Eneste anke var, der var Kærgården til brødet. Resten smagte godt. Fiskefrikadellerne var piftet lidt op, og der var salat og feta til.

Hjemmelavet fiskefrikadeller hos Café Faust

Pastakortet

Faust har fast en fire til fem pastaretter på kortet. Et hit er kylling med karry, fløde, bacon, rød, grøn og gul peber. Forårsløg, salat og brød. I grunden meget enkelt, men det smagte forrygende godt. Comfort Food når det er bedst. 129 kroner var prisen, hvilket var god value for money.

Pasta med kylling - Café Faust ved åen

Faustburgeren er med oksefilet. Kødet var mørt og pænt saftigt. Tæt på rosa. Regel et for en steakburger. Brødet var i den rustikke genre. Der var stegte kartofler og mayo. Prisen var 145 kroner. En yderst sympatisk pris. En klassiker, som forhåbentlig aldrig kommer af kortet på Faust. 

Faustburgeren med oksefilet - Café Faust ved åen

Banankage til kaffen. Hjemmebagt. 39 kroner var prisen. Et svampet, sødt og udmærket stykke kage med cremefraiche og nødder til.

Banankage til kaffen - Café Faust ved åen

En tre retters menu

Ærtesuppe med marinerede kammuslinger, crumble med tørret grønt. Helt friske ærte var klart en vinder. Suppen var kold og pure agtig. Dansk sommer når den er bedst. En sæson-servering, uden så meget hokus pokus. Jeg elsker, når der er smag i retterne. Det var der her.

Ærteservering på Café Faust

Oksemørbrad med knuste kartofler. Et stort, tykt og mørt stykke. Sous vide tilberedt vil jeg tro. Sirupsagtig glace med kraft. Der kom en lille kande med mere glace på bordet. God stil. Retten var enkel at se på visuelt. Et sikkert valg, som er langt over det “normale” caféniveau.

Oksemørbrad - Café Faust ved åen

Dessert til menuen var karamelkage og blåbær i tre variationer. Marengs. Jordbær og friske blåbær. Frisk dessert. Karamelkagen var total loaded med karamel. Fast i konsistensen. En stor og helt igennem god sommerdessert. Hvor er det fedt, når maden får lov at tale for sig selv uden at for meget ævl. Det er en af de bedste tre retters menu til prisen, jeg har fået længe.

Karamelkage og blåbær i tre variationer hos Café Faust ved åen

Betjeningen

Der var mange gæster på Faust denne fredag. Det mærkede vi ikke så meget til. Betjeningen var en håndfuld friske piger, som arbejdede fint sammen. Vi fik hurtigt et menukort. Så var der ro. Drikkevarerne kom kort tid efter vores bestilling. Udeservering kræver større overblik. Man bliver ofte glemt, hvilket ikke må ske. Det skete heller ikke på Faust. De havde styr på det, selvom vi i løbet af aftenen havde tre forskellige tjenere. Det virker som om, at Faust har har gjort en seriøs indsats for at ansætte de rigtige tjenere.

Fuldt hos indendørs hos Café Faust ved åen

Ølmenu til maden

Som en af få restauranter i Aarhus, har Faust en ølmenu til deres tre retters aftenmenu. Det er en mangelvare i Aarhus. Så den valgte vi. Der var seks forskellige flaskeøl, at vælge mellem. Vi valgte en Jacobsen Saaz Blonde til forretten. En let og mild øl, som er let at drikke. En Brown Ale til hovedretten. Perfekt til kød med kraftig smag. Flot match. Vi bestilte Dark lager til desserten. Vores eget valg, men det var ikke optimalt, da desserten var så frugtrig og sød, som den var. Ølmenuen havde en bredde, som gjorde, den kunne passe til meget mad. Jeg elsker at prøve noget nyt, og der er stort set ingen ølmenuer i Aarhus, hvilket jeg ikke fatter. Ros til Faust for at have en ølmenu. Bliv endelig ved med det. Hvis du vil slutte af med tre cocktails, så kan du få tre forskellige til 159 kroner. Den pris kan vist ikke slås ved åen i Aarhus.

Baren hos Café Faust ved åen

Vurdering

Af caféer ved åen er Faust den bedste. De er ærlige og oprigtige. Faust er en café, som står fast ved at være café. De holder et stabilt niveau. Deres mad er bedre end på mange restauranter.

 

Vores regning løb op i 1028 kroner for middag til tre personer inklusiv drikkevarer. Det var fair. Maden var veltilberedt. Betjeningen var både oppe i gear og serviceminded. Ingen tvivl om, at Faust gjorde det godt. Udeserveringen er et af de store hit, når vejret tillader det. Og her vinder Faust på beliggenheden. Hvis du vil opleve en café, hvor pris, service og kvalitet matcher til fulde, så er Café Faust et skoleeksempel. En ubetinget anbefaling herfra.

 

Café Faust ved åen i Aarhus

Café Faust

Åboulevarden 38
8000 Aarhus C
Email: info@cafefaust.dk
Telefon: +45 86 19 07 06
Link til hjemmeside

 

DB_AarhusUpdate-bannerreklamer_3_930x180

Del artikel

Andre læser også