Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Café Faust – Ganske god brunch til prisen

Af anders@sommersangdigital.dk

Søndag formiddag trådte vi ind på Café Faust ved åen i Aarhus. Vi havde heldigvis bestilt bord, og gik derfor ikke, som mange andre gæster, forgæves. Vi fik straks anvist vores bord i den øverste del af caféen, og kort efter sad vi med menukortet i hånden og fik set lidt på de forskellige brunch og drikkevarer.

Brunch på Café Faust ved åen i Aarhus

Af Pernille Søborg

Der var tre forskellige brunch at vælge imellem. ”Den ene”, ”Den anden” og ”Den sunde”. Vi var tre personer og bestilte en af hver. “Den ene” bestod af yoghurt med müesli og bærsirup, laksemousse med rejer, lun kylling i serranoskinke, to slags oste – brie og skæreost, brownie, marmelade, frisk frugt, brunch tortilla, paté med tilhørende kapers samt brød og smør til 109 kroner.

“Den sunde” på Café Faust i Aarhus

Her skal fremhæves den lune kylling med sprød serranoskinke og laksemoussen, der var rund og cremet. Brunch tortillaen var lidt kedelig efter min smag.

På tallerkenen i ”Den anden” brunch var der frugtsmoothie, scrambled egg, bacon, brunchpølser, 3 slags charcuteri, to slags oste – brie og skæreost, marmelade, hjemmelavet nutella med hasselnødder, frisk frugt samt brød og smør også til 109 kroner. Vi satte pris på, at æggene var i en skål for sig, så elementerne på tallerkenen ikke blev blandet. Pølserne var krydrede, og den hjemmelavede nutella fremkaldte det store smil hos bordets yngste.

”Den anden” brunch på Café Faust i Aarhus

I ”Den Sunde” brunch var der meget forskelligt, og de mange farver på tallerkenen fik brunchen til at se flot ud. Der var æg cocotte med tomater, porre og purløg på toppen, skyr med æblekompot nødder og mandler, lun kylling i serranoskinke, røget laks med rejer, frisk frugt, dadelkugle samt paleo brød til 119 kroner.

“Den ene” på Café Faust i Aarhus

Denne tallerken gjorde mest indtryk på os. Der var lidt nytænkning over den, selv om der var holdt fast i de sædvanlige brunchelementer. Serveringen med æg var favoritten og anderledes end så ofte set i en brunch. Den var godt krydret og med forskellige grøntsager i. Også yoghurten med æblekompot og nødder var okay og havde en god blanding af syre og sødme.

Brødkurv til brunch på Café Faust i Aarhus

Paleobrødet havde tjeneren i første omgang glemt, men godt vi selv huskede det, for det var værd at vente på. Et held vi spurgte om brødet, ellers havde vi ikke fået det. Ud over paleobrødet, der fortrinsvis var til ”Den sunde” brunch, var der også hjemmebagt brød, både rugbrød og hvidt brød.

Drikke

Til brunchen er der hver søndag til torsdag kaffe og te ad libitum. Vi fik både te og kaffe og en flødekande med varm mælk ved siden af. De to unge mennesker i selskabet blev derudover fristet af en milkshake og valgte begge en med jordbær til 49 kroner stykket. Til den sidste brunch blev der valgt en friskpresset appelsinjuice til 48 kroner. Så var den vist også betalt. Milkshaken var cremet, sød og med tydelig smag af jordbær.

Stemning og betjening

På Café Faust er der god plads ved og omkring bordene. Der er robuste møbler. For enden af cafeen er der en lang sofa, hvis man hellere vil sidde i et blødere møblement. Musikken er på svag styrke og akustikken god, så man kan sagtens sidde tilbagelænet og føre en samtale uden at blive forstyrret af snakken ved nabobordet.

Indretning på Café Faust ved åen i Aarhus

Tjenerne er meget opmærksomme og venlige. De er hurtige med menukortene og klar til at tage imod bestillingen. På caféen benytter de sig af elektronisk bestilling, så det går direkte ned til personalet i baren og køkkenet. Det sparer tid, og tjenerne har overskud til at servicere gæsterne. Efter 15 minutter stod vores tre forskellige brunch på bordet, og tjenerne var flittige til at komme og genopfylde vores kopper med te og kaffe.

Pris

Vi betalte i alt 483 kroner for tre gange brunch inklusiv te og kaffe, to milkshake og en friskpresset appelsin juice. Det må siges at være i den billige ende. En brunch til 109 kroner, og med alt den kaffe eller te du kan drikke, er en god pris, specielt når der også er tænkt over maden.

De første gæster på Café Faust i Aarhus

Vurdering

Er du til en brunchtallerken i den traditionelle kategori, så er Café Faust stedet. De har noget at byde på både, hvad angår betjening, brunch og miljø. De skiller sig ud fra flere af caféerne ved åen, ved at have god plads ved og omkring bordene. På de tre brunchtallerkener er der god variation og flere hjemmelavede elementer. Der er tænkt over tingene og noget for enhver smag. Det er en stilfuld, lys og behagelig café med venlig og imødekommende personale. Vi savnede ikke noget – altså lige bortset fra paleobrødet – og tjenerne kom ofte forbi og spurgte, om alt var, som det skulle være. Prisen ligger i den lave ende, nu hvor kaffe og te er inklusiv. Det er en god ide at bestille bord i weekenden, hvor mange gerne vil besøge caféen. Dejligt med en café, der har god plads og ikke mindst har tænkt over, hvad der serveres på de tre forskellige brunchtallerkener.

 

Café Faust

Åboulevarden 38

8000 Aarhus C

Hjemmeside

 

Hvornår:

Brunch fra klokken 10.00 – 14.00

Åbningstider: Mandag til søndag: Fra klokken 10.00 til ?

 

 

Del artikel

Andre læser også