Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Café Faust har fået en vild idé: Maler Aarhus’ historie på væggene

Af Jan L. Pedersen

Café Faust lever i bedste velgående efter 18 år. Faust er en af de caféer, som holder fast ved, at de er en god klassisk café. Det gør de godt, og gæsterne strømmer ind, hvilket de nu altid har gjort. Men for tiden kommer der flere gæster end hidtil, og det er der en helt særlig grund til. 

 

En gæst fandt lokalet kedeligt

Jesper Minke, som ejer og driver Faust, tog en gæsts kritik alvorligt. Det gør han nu altid. Men lige præcis den her kritik er udmundet i noget helt unikt.

Café Faust har fået en vild idé: Maler Aarhus' historie på væggene

Den kritiske gæst hed David og var tilfældigvis kunstner. Navnet var mere præcist David Juárez Ollé, og han kom fra Barcelona. David mente, at Faust var småkedeligt indrettet og havde stort potentiale indretningsmæssigt. Den påstand tænkte Jesper Minke en del over, og efter 18 år med Faust kunne han godt se, at den spanske kunstner havde en pointe. Den tog Jesper Minke til sig, og tog den catalansk fødte David Juárez Ollé på ordet. Han satte ham i gang med et oplæg til, hvordan man kunne forny Faust indretningsmæssigt, hvilket senere skulle vise sig at være en rigtig god idé. 

Café Faust har fået en vild idé: Maler Aarhus' historie på væggene

David Juárez Ollé ville male Aarhus direkte på væggene. Billederne skulle være noget, som symboliserede Aarhus, og som selvsagt ikke kunne flyttes eller sælges igen. Aarhus er omdrejningspunktet på alle billederne, og de fortæller hver især deres helt egen unikke historie.

 

Bliver som et museum, hvor alt er håndmalet på væggene

Faust er en café – og tak for det. De holder fast i god, hjemmelavet cafémad, som smager godt – og som alle har råd til at spise. De snobber ikke op, og er sig selv. Den strategi elsker stamgæsterne, men med deres nye malerier har caféen fået nogle helt nye gæster. Dem som har hørt om, hvad der sker på caféen og gerne vil se noget Aarhus-historie. Dog køber de også noget, og de fleste spiser der også. Men et par stykker af dem, jeg talte med, kom for at se billederne og dernæst at spise. Ikke omvendt som man typisk gør, når man går på café/restaurant. 

Café Faust har fået en vild idé: Maler Aarhus' historie på væggene

Der kommer løbende nye billeder

Det tager jo en del tid at male de store – og små malerier på væggene. Processen er løbende, og Jesper Minke ved ikke endnu, hvor mange og hvilke nye som kommer til. Blues Brothers (de to ikoniske mænd, som altid står uden for Faust, er selvfølgelig også malet på væggene.

 

Jesper Minke havde på ingen måde forestillet sig, at interessen for de mange vægmalerier var så stor. “Vores gæster går jo rundt i vores lokaler for at se på billederne, hvorimod de før kun gik rundt for at finde en siddeplads. Det havde jeg ikke lige regnet med ville ske,” fortæller Jesper Minke.

Café Faust har fået en vild idé: Maler Aarhus' historie på væggene

Så det, som startede med en lille og uskyldig kritik fra en gæst, er endt med at Faust vil udødeliggøre det bedste ved Aarhus. Udover det, så er der i kølvandet på de mange billeder også kommet en renovering af lokalerne. Det giver en anden stemning. 

 

Café Faust

Åboulevarden 38
8000 Aarhus C
Telefon: +45 86 19 07 06
Website

 

Del artikel

Andre læser også