Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Café Faust: Jyske portioner, god betjening og ikke mindst ærlig cafémad

Af Freja Dumont

Endnu en solbeskinnet dag trak turister og aarhusianere til åen i Aarhus. Vi havde bestilt bord indenfor på Café Faust til frokost. Det var ikke muligt, at reservere bord udenfor, men der var heldigvis plads til os. Vi føltes os velkomne lige fra starten, hvor det smilende personale tog imod os. Under en af de mange parasoller tog vi plads i skyggen og fik straks menukortet i hånden. Her er altid mange gæster, men der er heldigvis en del pladser.

 

Håndpillede rejer uden den fede mayo

Til at starte med fik vi en rejemad til 135 kroner. Håndpillede rejer, hjemmerørt mayonnaise, salat, tomat, citron og dild på toppen. En flot anretning med mange rejer. De var velsmagende. Det hjemmelavede brød var smurt med en anelse smør. Der var begrænset mængde mayonnaise. Den var hjemmelavet og på ingen måde fed. Dejligt stykket ikke var overdynget med en fed mayonnaise. En rigtig sommermad fik os godt fra start.

Dertil drak vi Bellingham Chardonnay fra Sydafrika til 75 kroner glasset. Vinen blev hældt op inde i baren. Jeg kan nu bedst lide, at det bliver skænket ved bordet. Men sådan er det. Glasset fejlede intet. Frugtrig, fyldig og en rund smagsoplevelse. Den passede godt til rejerne. 

 

De næste retter

Da rejemaden var spist, blev de næste to retter serveret. Ristet rugbrød med lakserilette og rejer samt en salat med kylling og bacon. Dertil bestilte vi to øl. En Grimbergen blonde og en Kronenbourg 1664 hvede.

Frokostens vinder var lakserilette

Ristet rugbrød med lakserilette og rejer, urtedressing, syltede rødløg, salat og semi-dried tomater til 125 kroner. Samspillet med den fede fisk og syre var godt afstemt. Det var en frisk ret, hvor der var godt med lakserilette. Rugbrødet var pænt sprødt, og de syltede rødløg gav en god smag til retten. En meget velsmagende servering, hvor der ikke var en finger at sætte på noget. Den kunne godt blive vanedannende for mig. 

De er ikke nærige på Faust

Salat med kylling og bacon hed den næste ret. En kæmpe portion blev serveret. Og kylling var der meget af. Faktisk så meget, at det var svært at se salaten. Når vi gravede lidt ned i den dybe tallerken, var der sprød salat, kogt perlebyg vendt med syltede rødløg, semi-dried tomater, revet gulerod, oliven, parmesan, brødcroutoner og urtedressing. Baconen var sprød og brødcroutoner velsmagende og godt sprøde. Efter min mening var der for meget forskelligt i salaten. Ingen af dem kom rigtig til sin ret. Hver for sig smagte det rigtig godt, og urtedressingen kæmpede for at binde salaten sammen.

Vi må sige, at 125 kroner for denne portion er en lav pris, og vi måtte lade noget af salaten gå ud igen, da den simpelthen var for stor. De to stykker hjemmebagt brød smagte godt men måtte også turen tilbage til køkkenet, da vi var blevet mætte. 

Vores regning

Vi betalte i alt 668 kroner for tre retter mad, to glas hvidvin, to øl og vand. Råvarerne og tilberedningen fejlede intet, og priserne for maden er helt i orden, grænsende til det lave, når du holder det op mod portionsstørrelserne.

Min vurdering

Der er ingen tvivl om, at man får noget for pengene hos Café Faust. Det er store og mættende portioner, der serveres. Det er mad,  du ved hvad er. Mange af råvarerne går igen i de forskellige retter, så det kræver få råvarer, og dermed er der sikkerhed for friskhed i råvarerne. Det smager godt. Personalet har en stor viden. Uanset hvem du spørger, så kender de menukortet og ved, hvad retterne indeholder. Respekt for det!

 

Desuden er bemandingen god. Der er mange til at servere, og på intet tidspunkt manglede vi noget. Alle var imødekommende, venlige og opmærksomme.

 

Café Faust er velbesøgt – og med god grund. Er du på jagt efter en god frokost ved åen, så er Café Faust bestemt et besøg værd. De er sig selv, og holder fast i af de er en café, hvor du får god og velsmagende cafémad, uden så meget snobberi. En sikker havn, hvis du er til cafémad ved åen.

 

Café Faust

Åboulevarden 38
8000 Aarhus C
Telefon: +45 86 19 07 06

Website