Café Kaffegal – Vikingegryden var en skuffende omgang
Café Kaffegal, der ligger i Nørregade, er en café, der vil skabe et bedre samfund for psykisk sårbare mennesker. Respekt for det. De har fokus på bæredygtighed, dyrevelfærd og er 100% økologiske. Bestemt gode visioner! Vi prøvede en omgang takeaway fra Café kaffegal, og vi udså os tre retter, som vi bestilte.
Vikingegryde som i gamle dage – eller ikke?
Vikingegryde med ris, øko-fritter eller hjemmelavet mos til 149 kroner. Vi valgte mosen. Efter bestillingen blev vi ringet op og gjort opmærksomme på, at Café Kaffegal ikke havde mere oksekød, og at vikingegryden var med svinemørbrad i stedet. Det måtte vi jo tage til takke med, og respekt for at de informerer om det. Alle kan jo løbe tør for råvarer.
“Gryden” var pakket ind i folie og var brandvarm, da vi åbnede den. Det var, udover det møre kød, desværre det eneste, vi kunne rose. Visuelt var det ikke en indbydende ret. Saucen var rodet sammen med kartoffelmosen. Kartoffelmosen var fin, men muskatnød overtog smagen. Konsistensen var meget blød. Det var som om, den have stået meget lang tid. Ikke frisk på nogen måde. Kødet var yderst mørt og faldt nærmest fra hinanden, men der var ikke meget af det. Ikke en gryde der bliver valgt igen. 149 kroner var alt, alt for meget. En person kunne knap nok blive mæt af den. Et rødt kort for den præstation.
Tortilla uden smag af Mexico
Kyllinge-Quesadilla var anden ret, vi havde bestilt. En pandestegt tortilla med årstidens stegte grøntsager, kylling, revet cheddarost, revet mild ost og medium hot tacosauce. Retten blev serveret med friskblandet salat med persillepesto. 98 kroner måtte vi slippe for den. Flot så den ud. De mange farver og variationen i salaten så lige så godt ud, som det smagte.
I salaten var der rødkål, forskellige slags beder, tomater, agurk og rødløg. Tortillaen overraskede os. Der var ikke meget mexicansk over den. De mange grøntsager, her kan nævnes squash, gulerødder og løg gjorde retten fersk. Lidt flere krydderier og kylling havde været at foretrække.
Sandwich i hjemmebagt brød og med friske grøntsager
Den tredje ret, vi havde bestilt, hed Øko-pipper og var en sandwich med kylling og bacon samt friskblandet salat, med persillepesto og sauce tatar. 69 kroner var prisen. Hos Kaffegal bager de selv alt deres brød. Dette så lækkert ud, men desværre var det i den tørre ende af skalaen. Smagen var dog god. Kyllingen og baconen var, som det nu skal være. Det var grøntsagerne, der var bedst. En god blanding af friske og sprøde salater, diverse beder, rødløg, rødkål og tomater. Alt i alt var sandwichen fin, men ikke en man husker.
Prisen
Vi betalte i alt 365 kroner for tre retter inklusiv levering. Prisen på maden var i overkanten. Det kan godt være, det var gode råvarer, men 149 kroner for en vikingegryde kun med kartoffelmos og svinemørbrad er simpelthen for meget. De to øvrige retters priser kan bedre forsvares, men man skal være klar til at punge ud, hvis man bestiller mad på Café Kaffegal. Til prisen dumpede alle tre retter.
Vurdering
Tankerne omkring Café Kaffegal får topkarakter, men den kontante udmelding herfra bliver, at mad og pris ikke hænger sammen – langt fra desværre. At reklamere med en vikingegryde med den gode gamle opskrift, og efterfølgende sidde med en kedelig og uindbydende ret, er misvisende i min bog. Det er en ommer!
Friske salater og stor variation i grøntsagerne skal til gengæld have ros. Der skal dog, generelt, tænkes mere over at få den gode smag frem. Kønsløs er det ord, som passer bedst på aftenens oplevelse.
Café Kaffegal
Nørregade 40
8000 Aarhus C
Email: info@cafekaffegal.dk
Telefon: +45 50 53 00 10
Link til hjemmeside