ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Café Stay – sundhed, fleksibilitet og ingen madspild (Caféen er lukket)

Vigtigt! Cafè Stay lukkede kort tid efter den her anmeldelse kom ud

 

Dagens sunde måltid skulle spises på Café Stay i Skolegyden. Vi drejede ned ad den lille gyde og befandt os i et stort rod af vejarbejde. Ikke de bedste betingelser for en forholdsvis nyåbnet café.

I stor kontrast til den besværlige vej blev vi venligt modtaget af ejeren af Café Stay(vi vidste ikke hun ejede Stay) Meget naturligt og med smil bød hun os velkommen til en stille mandag aften. Hun gav os et menukort og lod os finde det bord i cafeen, der passede os bedst.

Fra græsk til fitness

Caféen var tidligere en græsk restaurant, men meget er sket siden overtagelsen af caféen. Et stort og cool lokale byder os velkommen, og der er god plads omkring bordene. Der er rå vægge, naturlige borde samt barstole. Musikken varierede. I starten følte jeg mig i et fitnesscenter. Der var høj musik med gang i den. Den var alt for høj til vi kunne snakke. Den stilnede dog af senere.

Valgfrihed på Café Stay i Aarhus_

Fastfood kan godt være sundt

Café Stay ønsker at rykke definitionen for, hvad fastfood er, og vise folk at fastfood godt kan være sundt. Menukortet var til at overskue. Sandwich, wraps og salater. Vi besluttede os for at prøve en af hver. Salaten blev den store af slagsen til 69 kroner. Dertil købte vi oksekød til 18 kroner. Der blev nøje vejet 100 gram af. Af sandwich valgte vi en med røget laks i paleobrød – altså brød uden stivelse – og wrappen blev den med tunmousse. Ikke noget overraskende der. Det var noget andet, der vækkede vores nysgerrighed. Proteiner og kosttilskud blev nævnt mange gange, og skranken lokkede med diverse organiske energibarer og low carb-proteinbarer.

Cool stemning på Café Stay i Aarhus_

Topidrætsfolk og det sociale liv er svært

Der er ingen tvivl om, at ejeren, Mie Ihler, ved, hvad hun taler om, og brænder for det hun gør. Hun har igennem mange år trænet og haft fokus på at styrke sin krop. Diæter og kostplaner er en stor del af bodybuilders hverdag. Det kan være svært for disse personer, at få det sociale liv med café og restaurantbesøg til at hænge sammen, så målet med Café Stay er netop af give gæsten mulighed for selv at sammensætte sin mad, så den passer til topidrætsfolks planer. Hun er god til at formidle og har en stor viden om, hvad kroppen har brug for og lytter til de ønsker, man har.

Café Stay i Aarhus_

Vi startede med en forret med rød pesto, tzatziki lavet på skyr og en hummus. Der var tre slags brød til: ciabatta, paleobrød, pandekage. Det var ikke noget, der stod på menukortet, men vores ønske om at smage de forskellige dip, blev indfriet. En god start på aftenen.

Forret med rød pesto, tzatziki lavet på skyr og en hummus - Café Stay i Aarhus_

Køledisken bugnede af farverige og sunde salater. Det lokkede, og snart var tallerknen fyldt med en grøn salat i bunden og fem andre salater omkring. Til sidst kunne der vælges dip. Så mange man ville. Vi valgte blomkålsris med frisk citronsaft og citronskal, røde linser med gode fibre, spidskål med dansk æble og appelsinsaft, soyabønner, rødbedesalat med gulerødder og rosiner, tzatziki og hummus, 100 gram langtidsstegt okse og krydderier. 69 kroner koster de store salater. Det var flotte farver, der mødte os. Meget appetitligt at se på, sprøde grøntsager, og man kunne smage råvarerne. Kødet var stegt i 6 timer, og var godt krydret med lidt bid.

Vores egen salat med 100 gram langtidsstegt okse og krydderier på Café Stay i Aarhus_

Wrappen med tunmousse kostede 69 kroner. En god pris for en stor portion med mange ingredienser. Pandekagen, der bruges som wraps, er lavet af glutenreduceret kikærter/quinua og smurt med hummus. Der var salat, rødbede, æble, gulerødder, spidskål, oliedressing og ved siden af et stykke broccoli. Det var tydeligt at smage de gode råvarer, der var sprøde. En stor portion. Alle sandwich indeholder 50 gram kød. Denne her var med røget laks, gulerødder, rødbeder, æbler, rød pesto, tzaziki og spidskål. Ved siden af var der en salat med rødbeder og gulerødder i bunden samt en blomkålsalat på toppen. Vi valgte paleobrød. Det kostede 15 kroner ekstra, fair nok.

Wrappen med tunmousse på Café Stay i Aarhus_

Til at drikke valgte vi smoothie nummer to med gulerødder, banan, jordbær, peberfrugtdressing, hørfrøolie, soyamælk. Den havde en syntetisk smag. Den var fed, sød og lidt for lunken efter min smag. Sojamælken og bananen var gennemtrængende. Den anden smoothie, vi valgte, var nummer fire. En pink smoothie med jordbær protein, jordbær, appelsin og sojamælk. Den var frugtig og smagen af jordbær og appelsin trådte tydeligt frem. Den var mere mig. Klart en af de bedre. Der er fire smoothies at vælge imellem. De koster 50 kroner stykket.

Kaffe uden kage

Vi sluttede af med to kopper kaffe. Den ene var en Caffe latte med sojamælk. En sød omgang. Den anden var en Bullet-prof coffee: En kop kaffe med kokosolie og usaltet økologisk smør. Nogle napper den som et helt måltid. Det var da også en tung sag, der ventede os. Den duftede af kokos og havde smag af smør. Godt kagen var udsolgt!

Kaffe uden kage - Café Stay i Aarhus_

Respekt – overskyende mad gives til hjemløse

Når dagen lakker mod ende dvs. en time inden lukketid, sættes mad som takeaway ned til halv pris, indtil der er udsolgt. Som aftenen skred frem, kunne vi godt se, at mange kendte til tilbuddet. Om fredagen fylder Mie posen med det overskydende mad og giver det til de hjemløse. Der er intet madspild, og det betyder, at der altid er friske råvarer i caféen. Café Stay tænker på andre. Det kunne vi andre lære lidt af!

Menukort på Café Stay i Aarhus_

Vurdering og regningen

Café Stay er et besøg værd af flere grunde. Du får helt sikkert value for money og bliver mæt for billige penge. Vi betalte 440 kroner for mad og drikke til to personer. Det er simpelt og ærligt mad i nogle rare omgivelser. Der er fokus på højt proteinindhold, fedtindhold samt lavt indhold af kulhydrater, og det kan tilpasses enhver kostplan. Al maden er desuden hjemmelavet, økologisk og produceret med henblik på mindst muligt madspild. Lad dig ikke skræmme af kosttilskud og proteiner. Café Stay er for alle. Unge som gamle. De er klar til at give alle en god oplevelse, uanset om du træner eller ej. Køkkenet egner sig bedst til takeaway, og mange vælger at tage den sunde mad med på farten.

Anmeldelsen er skrevet af Pernille Søborg

 

Café Stay
Skolegyde 8
8000 Aarhus C
Mail: info@cafestay.dk
 
 
Åbningstider
Mandag-fredag: 11.00-14.00 & 17.00-20.00
Lukket i tidsrummet 14.00-17.00
Lørdag: Åbner igen til december
Søndag: Lukket
10% rabat til studerende
  [mappress mapid=”454″] 

Del artikel