Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Cafe Støj ved Sydhavnen: Svensk jazzikon åbner nyt spillested i Aarhus

Af Pernille Søborg

Den nyåbnede Cafe Støj ved Sydhavnen i Aarhus åbner sin torsdags jazz-serie Leth’s Jazz med lidt af et scoop. Det er lykkedes at booke en af Skandinaviens største jazz-navne, nemlig den svenske pianist Jan Lundgren. 

 

”Vi er glade for at kunne byde vores koncertgæster indenfor til et musikalsk topmøde med tre af Skandinaviens mest efterspurgte jazzmusikere Jan Lundgren, Hans Backenroth og aarhusianske Kristian Leth. Her kan vi give det aarhusianske jazzpublikum en koncertoplevelse i særklasse helt tæt på, da vi kun har plads til max 75 gæster,” fortæller Claus Quiding, medejer af Cafe Støj.

Cafe Støj ved Sydhavnen: Svensk jazzikon åbner nyt spillested i Aarhus

Sammen har de tre musikere turneret intensivt med navne som Harry Allen, Houston Person og Ulf Wakenius og især med Scott Hamilton, med hvem de også har indspillet flere af mesterens mest anmelderroste udgivelser.

 

Fortolker Johanson

Til koncerten på Cafe Støj kan publikum se frem til at få sublime fortolkninger af nogle af jazzens største perler. Udødelige klassikere fra Oscar Petersons ”Night Train” og Jan Johansons ”Jazz på Svenska” er hvad publikum kan glæde sig til at opleve på Aarhus’ nye intime spillested. 

Cafe Støj ved Sydhavnen: Svensk jazzikon åbner nyt spillested i Aarhus

Jan Lundgren er Sveriges mest anerkendte jazzmusiker. Med mere en 50 udgivelser i eget navn, der er eftertragtet overalt i verden, har Lundgren skabt en stor international karriere. Hans seneste udgivelse ”Kristallen” (ACT) har endnu engang fået et samlet anmelderkorps på tværs af landegrænser til at skamrose Lundgrens eminente pianospil.

 

Billetter til koncerten er netop sat til salg på www.yourticket.dk

 

Fakta:

Jan Lundgren koncert torsdag den 19. marts kl. 20.00 på Cafe Støj

Cafe Støj er et nyåbnet spillested i Aarhus som ligger på Jægergårdsgade 150 i Aarhus C.

Hver torsdag vil der være Leth’s Jazz 

Se mere på www.cafestøj.dk

Line up: Jan Lundgren (piano), Hans Backenroth (Bas), Kristian Leth (Trommer).

 

Del artikel

Andre læser også