Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kaffe, bajere og takeaway i solen: Ny café er åbnet i Aarhus

Af Jonathan Sten Drivsholm

Jægergårdsgade 15 har i flere år tilhørt den aarhusianske kaffekæde Street Coffee. Men i tirsdags åbnede et spritnyt sted på adressen.

Stedet har fået navnet BIKS og er lillebror til caféen Åland, der ligger lige ved siden af i nummer 9.

“Vi har haft Åland i 4 år nu og er ret vilde med den stemning, der er på Frederiksbjerg, så vi synes, det kunne være interessant at åbne noget, der passer godt ind i den stemning.

Men det er ikke nogen hemmelighed, at vi gerne vil lave noget, som er anderledes. For selvom det er Ålands lillebror, må biksen godt være sin egen,” siger restaurantchef på Åland, Julie Høg, til MigogAarhus.

Kaffe, bajere og takeaway i solen: Ny café er åbnet i Aarhus

Et lokale, der overrasker

Hvor Åland falder under kategorien café bliver BIKS sværere at sætte i bås som andet end netop en biks, der byder på lidt af hvert. Sikkert er det, at det ikke bliver muligt at bestille bord.

“BIKS bliver nærmere et sted, hvor man kan svinge hurtigt forbi eller sidde i noget tid og nyde noget morgenmad, frokost eller aftensmad,” forklarer Julie Høg, der beskriver det nye sted som uformelt og hyggeligt.

Kaffe, bajere og takeaway i solen: Ny café er åbnet i Aarhus

Udover mad er det muligt at nyde et glas vin, en øl fra Ebeltoft Gårdbryggeri eller noget helt tredje hos BIKS.

Er du på farten, kan du smutte ind og hente en kaffe to go, ligesom der er salater og sandwich som takeaway.

Og stikker du først hovedet inden for i den lille biks, kan du forvente et farverigt syn.

“Det er ikke så stort, men med de kvadratmeter vi har, har vi forsøgt at lave et lokale, der overrasker,” forklarer Julie Høg.

Og det må man sige, at biksen er kommet i mål med. Når du træder ind i det lyse lokale, bliver du nemlig mødt af glade farver, som fanger tidens trend.

Stedets farverige træstole matcher de små Flowerpot-lamper på bordene, og baren har et industrielt, moderne udtryk med sine hvide klinker og orange fuger.

Og på en god solskinsdag bades hele caféen i sollys gennem det store vinduesparti.

Kaffe, bajere og takeaway i solen: Ny café er åbnet i Aarhus

Generelt indbyder stedet til, at man hygger sig – enten indenfor eller ude foran på bænkene, hvor man kan følge med i det summende liv på hyggelige Jægergårdsgade.

Folkene fra Åland har da også høje forventninger til den lille ny, der nu er at finde på Frederiksbjergs nok mest populære gade:

“Vi håber, det bliver et sted, der kan puste lidt nyt liv i Jægergårdsgade, og satser på, at det bliver et godt indspark til de andre gode steder i gaden. Vi synes, Jægergårdsgade kan så meget, så mere liv kan kun give pluspoint.”

Kom selv forbi den hyggelige BIKS, som har åbent hver dag fra

Kaffe, bajere og takeaway i solen: Ny café er åbnet i Aarhus

Del artikel

Andre læser også