ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Caffé Ispirazione – Aarhus’ svar på Caffe Neri i Firenze

Vi er på Frederiksbjerg i en af de små gader. Ålborggade stavet med bolle Å hedder gaden. På et gadehjørne ligger en lille italiensk deli, café, isbar, pizzeria, kaffebar og takeaway. Alt i en kan man godt sige. Lokalerne husede før Frederiksbjerg Ismejeri, men er nu udelukkende italiensk med lidt af hvert.

Ejerne af Ispirazione er italienere. Det samme er dem, som arbejder der. Så vi befinder os i kategorien autentisk italiensk. Befriende. Vi ser alt for ofte danskere eller folk fra Mellemøsten slå sig op på det italienske køkken. Det går galt stort set hver gang. Den problematik er vi ude over hos Caffé Ispirazione. Lad dig ikke afskrække af, at personalet taler italiensk til hinanden, det er bare en del af charmen.

Pizza direkte fra ovnen

Vi ser sjældent en pizza, som smager lige så godt, som den ville gøre i Italien. Men det gjorde den her. Det var en nummer 370. Navnet var Mengabotti med tomat, mozzarella, skovsvampe, bresaola og frisk rucolasalat. Bunden var med en uovertruffen sprødhed. Osten skal være ægte mozzarella, og det var den også. Der var nok på. Den var sprød, velsmagende og helt perfekt i tykkelsen. Tak for det. Vi gav 95 kroner for denne pizza.

Italiensk Mengabotti Pizza

Ghiberti var navnet for denne omgang. 378 var nummeret, hvis du ikke er til de italienske ord. En tallerken med parmaskinke, en salami fra en lokal italiensk slagter, grana padano ost, salat, syltede valnødder, chilimarmelade og med friskbagt, lunt brød til. Enkelthed når det er bedst. Smagen sad lige i skabet. Det fortæller blot, at man kan komme langt ved blot at finde de rigtige skinker, salamier og oste. Prisen var 105 kroner. Vi blev mætte på den gode måde.

Italiensk tapas hos Ispirazione i Ålborggade

Italiensk salat hos Ispirazione i Ålborggade

Kvarterets kaffebar og hæng ud sted

Kaffen kan du ikke undgå at lægge mærke til. Der er masser af den, og det ligger lidt i luften, at du ikke går fra Ispirazione uden, du har drukket en kop kaffe. De sælger kaffebønner direkte fra Italien, og der kommer mange for at købe kaffe med hjem. Priserne er fair og i den lave ende for gode kaffebønner. Men ud over det, så sidder der som regel altid nogle stykker og drikker kaffe. Italiensk fodbold er en selvfølge på en italiske café. Det handler jo om Italien, og mange af stamgæsterne har på den ene eller anden måde et tæt forhold til støvlelandet. Derfor er der ret ofte gang i storskærmen, når der sker noget på den italienske grønsvær.

Ispirazione på Frederiksbjerg-2

Glad og syngende betjening

Betjeningen var i den glade ende. Ikke jordens hurtigste, men der manglede ikke noget. De var meget gæstfrie, smilende og venlige. Kokken sang, mens han lavede mad, inspirerende må jeg sige. Vi sad udenfor, og de kom og serverede både drikkevarer og maden. God stil i det prisleje. Ventetiden var ikke kort, men vi kom også ved 18-tiden, og der var mange mennesker på det tidspunkt. Der er nu som regel mange mennesker hos Caffé Ispirazione, men det virker ikke crowded på nogen måde.

Lidt af menukortet hos Ispirazione i Ålborggade

Vores begrundelse

Caffé Ispirazione kan lave mad. Det er indiskutabelt. Jeg mener, de skiller sig ud fra mange andre steder, som kalder sig italienske, fordi de er etniske italiener. De er vokset op i det italienske køkken, hvilket kan smages. De er klart på listen over de fem bedste pizzaer i Aarhus. En plads som fortæller, at der er velsmag for hver en øre. Betjeningen er venlig. De er ikke byens hurtigste, men det gør heller ikke noget, når maden smager, som den gør. En stor anbefaling herfra. Hvis du ikke har besøgt Caffé Ispirazione endnu, så er det måske på tide. Maden og priserne er i den grad i orden.

Anmeldelsen er skrevet af Jan L. Pedersen 

 

Caffé Ispirazione
Ålborggade 19
8000 Aarhus C
Email: tous@ispirazione.dk
Telefon: +45 61 30 71 68
Link til hjemmeside

[mappress mapid=”428″]

Del artikel