Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Cappa Vin i Risskov: Aarhusiansk mester-sommelier skal promovere økovin

Af Jan L. Pedersen
Tabita Mortensen
Tabita Mortensen

Du har måske mødt hende før. På Ti Trin Ned, på Nordisk Spisehus, Kählers i Tivoli, Norsminde Kro eller Molskroen. De sidste ti år har Tabita Mortensen sat sit personlige aftryk som sommelier på en række af Danmarks bedre restauranter. Sat deres vinmenuer sammen, haft ansvaret for indholdet i vinkælderen og været spisestedernes ansigt udadtil.

 

Fremover står der Cappa Vin på hendes visitkort, og hun skal bruge sin store erfaring til at øge restaurationssektorens kendskab til økologisk og biodynamisk vin. Sammen med salgschef Sune Angel får hun ansvaret for salg til Horeca af de omkring 20 bæredygtige vinhuse, som Cappa Vin distribuerer på det danske marked. 

Cappa Vin i Risskov: Aarhusiansk mester-sommelier skal promovere økovin
Tabita Mortensen

Tabita Mortensen blev optaget i Dansk Sommelierforening i 2011. Da havde hun allerede årene forinden vundet både det danske 2013 og det nordiske mesterskab 2014 som bedste tjener – og opnået en fjerdeplads 2015 ved den europæiske konkurrence. I dag fungerer hun som dommer ved de samme konkurrencer, ligesom hun i en periode sad i Sommelierforeningens bestyrelse og fungerede som censor ved Vinakademiets sommelieruddannelse. 

 

I 2016 var hun initiativtager til stiftelsen af Tjenerforeningen Danmark, og i dag fungerer hun stadig som censor tre gange om året, når de nye tjenerelever skal vurderes.

 

Hun føler selv, at hun har en hel del tilfælles med Pippi Langstrømpe. Troen på egne evner og ikke være bange for at prøve noget nyt. Det er sikkert derfor, at hun i 2013 blev medlem af Børsens Vinpanel – som den første kvinde nogensinde. 

 

Hun er også næsten ligeså stærk som Pippi. Med en erfaring som gymnastikleder i rygsækken besluttede hun i 2019 at tjekke, hvor langt kræfterne egentlig rakte. Det blev til en mesterskabstitel i det første danske stævne indenfor disciplinen Danish Strongwomen Competition.

 

Udbredelsen af økologisk og biodynamisk vin i Danmark går en god fremtid i møde. 

 

Cappa Vin

Sindalsvej 21
8240 Risskov
Website:

 

 

Del artikel

Andre læser også