ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Carlton på Pustervig: Aarhus’ smukkeste juleudsmykning 

Af Jan L. Pedersen

Carlton er sin egen. Og tak for det. Restauranten og brasseriet er for længst blevet en institution i Aarhus og kendt vidt og bredt. COVID-19 har selvfølgelig påvirket Carlton, ligesom resten af branchen. Men der har også været tid til at tænke noget nyt og andet. Julepynt kan lyde kedeligt, men det er det ikke, hvis det er lavet med stil og omtanke. Og det er det hos Carlton i år.

 

Historiens vingesus

Blomsterværket Pindstrup i M.P. Bruuns Gade, som er drevet af blomsterkunstneren Karsten Pindstrup, har stået for dekoreringen på Carlton. Han har udnyttet de oplagte muligheder, som ligger i det ærkeklassiske pariserbrasserie midt i Aarhus. Nogle af resultaterne kan ses på billederne nederst i artiklen. 

 

Carlton på Pustervig: Aarhus’ smukkeste juleudsmykning 

 

Man kan lige så godt gøre sig umage

Nu da Covid-19 har sat en stopper for en tur til Hamborg eller et af de andre hyggelige julemarkeder i Tyskland i år, så er folkene på Carlton gået all in på julepynt – både udenfor og indenfor. Chefen på Carlton, Martin Hauge, fortæller, at de aldrig har gjort så meget ud af julen før, og han glæder sig over den positive modtagelse, udsmykningen har fået. Det får en til at glemme coronaen hersker.

 

Carlton på Pustervig: Aarhus’ smukkeste juleudsmykning 

 

Klassisk julemad, når det er bedst

Carlton laver fransk mad, men ikke kun. Her i december står den på klassisk dansk mad både til frokost og aften. Men ikke kun. Alle de klassiske retter er stadigvæk på menukortet. For eksempel har Carlton til frokost eller måske rettere julefrokost, en lille og en stor juleanretning. Her kan nævnes 3 slags sild, gravad laks med sennepsdressing, røget ål med røræg, rejer med mayonnaise og citron, lun rødspættefilet med remoulade og citron, tartelet med høns i asparges, lun andesteg med svesker, lun ribbensteg med rødkål, lun julemedister med grønlangkål, leverpostej med champignon og bacon, og til sidst ris á là mande med kirsebærsauce.

 

Carlton på Pustervig: Aarhus’ smukkeste juleudsmykning 

 

Nytåret bliver, også, med takeaway fra Carlton 

Traditionen tro laver kokkene på Carlton også nytårstakeaway. Menuen er velkendt og fungerer. Menuen er, som følger:

 

Snacks til dronningens nytårstale

***

½ hummer naturel 

med hjemmelavet mayonnaise og citron

***

Bøf af oksemørbrad 

med pommes rösti, pebersauce, 

bagte løg og vinterurter

***

Chokolade fondant 

med vaniljecreme og portvinssyltede figner

Prisen er 495 kroner pr. kuvert.

 

(Bestilling min. 4 kuverter)

 

Alt er gjort så klart, at menuen bliver nem at servere for jeres gæster med en kort og præcis vejledning fra kokkene på Carlton. 

 

Udover maden har I muligheden for at tilkøbe champagne, vin og dessertvin. Så kontakt Carlton – så går de i kælderen og henter de gode sager frem.

 

Bestillingen skal afhentes torsdag den 31. december mellem klokken 10 og 13 på Restaurant Carlton, Rosensgade 23, 8000 Aarhus C.

 

Deadline for bestilling er mandag den 14. december.

 

Der er kun begrænsede kuverter til salg.

 

Nytårsmenuen kan bestilles her.

 

 

Del artikel