Carlton på Pustervig: Aarhus’ smukkeste juleudsmykning
Carlton er sin egen. Og tak for det. Restauranten og brasseriet er for længst blevet en institution i Aarhus og kendt vidt og bredt. COVID-19 har selvfølgelig påvirket Carlton, ligesom resten af branchen. Men der har også været tid til at tænke noget nyt og andet. Julepynt kan lyde kedeligt, men det er det ikke, hvis det er lavet med stil og omtanke. Og det er det hos Carlton i år.
Historiens vingesus
Blomsterværket Pindstrup i M.P. Bruuns Gade, som er drevet af blomsterkunstneren Karsten Pindstrup, har stået for dekoreringen på Carlton. Han har udnyttet de oplagte muligheder, som ligger i det ærkeklassiske pariserbrasserie midt i Aarhus. Nogle af resultaterne kan ses på billederne nederst i artiklen.
Man kan lige så godt gøre sig umage
Nu da Covid-19 har sat en stopper for en tur til Hamborg eller et af de andre hyggelige julemarkeder i Tyskland i år, så er folkene på Carlton gået all in på julepynt – både udenfor og indenfor. Chefen på Carlton, Martin Hauge, fortæller, at de aldrig har gjort så meget ud af julen før, og han glæder sig over den positive modtagelse, udsmykningen har fået. Det får en til at glemme coronaen hersker.
Klassisk julemad, når det er bedst
Carlton laver fransk mad, men ikke kun. Her i december står den på klassisk dansk mad både til frokost og aften. Men ikke kun. Alle de klassiske retter er stadigvæk på menukortet. For eksempel har Carlton til frokost eller måske rettere julefrokost, en lille og en stor juleanretning. Her kan nævnes 3 slags sild, gravad laks med sennepsdressing, røget ål med røræg, rejer med mayonnaise og citron, lun rødspættefilet med remoulade og citron, tartelet med høns i asparges, lun andesteg med svesker, lun ribbensteg med rødkål, lun julemedister med grønlangkål, leverpostej med champignon og bacon, og til sidst ris á là mande med kirsebærsauce.
Nytåret bliver, også, med takeaway fra Carlton
Traditionen tro laver kokkene på Carlton også nytårstakeaway. Menuen er velkendt og fungerer. Menuen er, som følger:
Snacks til dronningens nytårstale
***
½ hummer naturel
med hjemmelavet mayonnaise og citron
***
Bøf af oksemørbrad
med pommes rösti, pebersauce,
bagte løg og vinterurter
***
Chokolade fondant
med vaniljecreme og portvinssyltede figner
Prisen er 495 kroner pr. kuvert.
(Bestilling min. 4 kuverter)
Alt er gjort så klart, at menuen bliver nem at servere for jeres gæster med en kort og præcis vejledning fra kokkene på Carlton.
Udover maden har I muligheden for at tilkøbe champagne, vin og dessertvin. Så kontakt Carlton – så går de i kælderen og henter de gode sager frem.
Bestillingen skal afhentes torsdag den 31. december mellem klokken 10 og 13 på Restaurant Carlton, Rosensgade 23, 8000 Aarhus C.
Deadline for bestilling er mandag den 14. december.
Der er kun begrænsede kuverter til salg.
Nytårsmenuen kan bestilles her.