Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

I historiske lokaler: Café og butik er åbnet ved Mølleparken

Af Freja Dumont

Der er efter 8 år igen kommet liv i den arkitekttegnede hvide funkis-bygning med grønne vinduer på Møllegade 5.

Datidens kontorarbejde er skiftet ud med kaffebryg og en hyggelig summende stemning i stueetagen, mens førstesalens 120 kvadratmeter er fyldt med luksuriøse tasker, sko, accessories og klassisk tøj til kvinder.

Det er den kombinerede café og butik ‘Carter’ som siden december har skabt nyt liv i den bevaringsværdige Aarhus-perle.

Bag konceptet står søskendeparret Philip og Natasja Skou, som sammen med deres mor, Dorthe Skou, i fællesskab har realiseret drømmen om at starte et familieforetagende.

I historiske lokaler: Café og butik er åbnet ved Mølleparken

“Vores mål er, at folk går herfra en oplevelse rigere. Da vi fandt bygningen, vidste vi med det samme, at det var her, vi ville åbne vores lille butiksunivers.

De rå og industrielle rammer kombineret med vores forkærlighed for dansk design og æstetiske løsninger var et perfekt match.

Vi brænder alle tre for kvalitet og for at udvikle produkter og tage nye ind – både hvad angår sortimentet i caféen og butikken ovenpå,” siger Philip Skou, da vi møder ham på Café Carter.

I historiske lokaler: Café og butik er åbnet ved Mølleparken

Afslappet stemning og lækker kvalitet

Vi besøgte Carter en onsdag eftermiddag og på trods af stedets minimale promovering af deres åbning, var der stuvende fyldt.

Solen strømmede ind ad de mange vinduer, og det store lokale blev lyst op af det milde vinterlys.

Fra pladserne langs væggen med de mange vinduer var der udsyn til de ikoniske farvede huse på Møllestien, og ved bordene sad både veninder, kærestepar og studiegrupper med deres computere og noter.

De fine træborde og stole fra det danske møbelbrand Frama pyntede i hele rummet, og det er til at få øje på, at man hverken har sparret på design eller kvalitet i indretningen.

I historiske lokaler: Café og butik er åbnet ved Mølleparken

Du finder også et lille eksklusivt butiksudsalg i caféen, hvor du bl.a. kan købe håndlavede keramikkopper, velduftende olier, bøger og vaser.

“Det er så fedt at mærke, at vi har ramt rigtigt med det miljø, vi har forsøgt at skabe.

Det lader til, at folk synes stemningen og stedet er fedt, og vi ser flere ansigter, der kommer igen. Det bekræfter os i, at den gode kvalitet betaler sig,” siger Philip.

På menukortet finder du bl.a. bagværk fra det aarhusianske surdejsbageri Berta, sodavand og juice fra Deppaneur og øl fra Ebeltoft Gårdbryggeri.

“Vi vil gerne støtte op om og samarbejde med lokale producenter i caféen, og vi forsøger at holde alt dansk,” siger Philip Skou.

I historiske lokaler: Café og butik er åbnet ved Mølleparken

Lige nu er det sandwiches, snurrer og boller med ost, som er at finde på menuen. Men med tiden vil den lille café gerne udvide med lette anretninger.

“Til sommer åbner vi op for vores store udeserveringsområde, som ligger perfekt i forhold til solen. Her vil vi gerne udvide menukortet en smule, så vi også kan tilbyde lidt surdejsbrød og oliven til et køligt glas hvidvin,” siger Philip.

Eksklusivt udvalg af tasker, sko og tøj

Bevæger du dig op ad trappen, bliver du på første salen mødt af et eksklusivt shopping-univers med nøje udvalgte mærker som Aeron, Homme Girls, New Era, Barbour og Mulberry m.fl.

Lige netop det britiske modehus Mulberry, som især er kendt for sine lædertasker, har Dorthe Skou en lang forhistorie med.

I 25 år var hun nemlig indehaver af Mulberry-butikken på Vestergade, som lukkede i sommeren 2022.

Datteren Natasja Skou, som også er en del af det nye projekt, har været ansat hos Mulberry i Vestergade siden 2012, og dermed har mor og datter 10 års erfaring med at arbejde sammen.

Philip Skou kommer fra banksektoren, men valgte at forfølge drømmen om at skabe Carter med sin mor og søster, da muligheden bød sig.

“Vi brænder alle tre ekstremt meget for det her projekt, og vi er personligt engageret i alt, hvad vi laver og er hands on på alle opgaver, som er forbundet med at drive vores forretning.

Det er superskønt at arbejde sammen med min mor og søster, og det er en fordel, at vi kender hinanden så godt. Vi deler passionen for at skabe gode oplevelser i smukke rammer, og det gør vi med Carter,” siger Philip Skou.

Du kan selv lægge vejen forbi det lille designunivers, hvor caféen er åben fr 08-18 i hverdagene og 09-18 i weekenden.

Butikken holder åbent fra 11-17 i hverdagene og 11-16 om lørdagen.

Hvor: Carter, Møllegade 5, 8000 Aarhus C

Del artikel

Andre læser også