Cateringlandsholdet: Vandt guld ved VM for Kokkelandshold
Det danske cateringlandshold vandt søndag aften guld ved VM for Kokkelandshold, der afvikles i Luxembourg. Holdet leverede en suveræn indsats, og er blandt verdens bedste i den lidt specielle disciplin af lave buffet.
Det danske Cateringlandshold vandt søndag aften guld ved VM for Kokkelandshold, der afvikles i Luxembourg. Det er gør det hver 4. år i Luxexpo the box (Nogle store haller som ligger fem kilometer fra Luxembourg.
Holdet leverede en suveræn indsats, og er blandt verdens bedste. Langt størstedelen af deltagerne kommer fra Jylland, men trods det, så er repræsenterer de hele Danmark.
Opgaven bestod i at lave en buffet til 150 personer
Holdkaptajn Dennis Justesen Nielsen var da også fuld af roser til hans team efter sejren. Vi er glade. Vi har som hold nået første delmål. Vi er trætte, vi er udkørte. Vi havde forventet en guldmedalje, og det fik vi, lød det fra holdkaptajnen.
En del af successen skal findes i holdets sammensætning. Vi er et homogent hold. Vi har præsteret sammen som hold. Der har været en god tone i køkkenet, der har været en god disciplin og folk har overholdt reglerne. Alle har holdt aftalerne til punkt og prikke, så der har ikke rigtigt været noget at sætte en finger på fra vores side, sagde Dennis Justesen Nielsen efter sejren.
Torsdag kl. 14.00 afgøres det, hvilken rangering Cateringslandsholdet får på verdensranglisten.
Her er Cateringlandsholdets vinderbuffet:
Suppe : Cremet Sellerisuppe med Selleristykker og Purløgsolie
Fisk : Dampet Torsk, Blombålssiffon og sprød Quinoa
Kød : Øl-brasserierede Svinekæber, Selleripure, Rav og Ølsauce
Vegetar : Svampetærte med Crumble, Sennepsmayonaise, syltede løg, Karse og Savoykål.
Stivelse: Perlebyg, Boghvedekerner, Timian, karmeliserede Jordskokker og bagt Kastanjekartoffel med Løvstilke.
Grønt garniture: Hokaido med Æbleeddike og græskarkerner, grillet Blomkål vendt i Salviesmør + Kapers og Limeskal
Salater : Gulerodscrudite salat med Enkorn, Spidskålssalat, en lilla salat med bagt Rødbede og Nordens Pæresalat med Edamama bønner.’
Toppings : Sprøde osteflager, poppede Boghvedekerner og sprød Kartoffelcips vendt med Eddikepulver.
Dressinger : Mormor dressing, Nordisk Gremolata med Gærflager samt en Senneps Vinaigrette.
Dessert : Creme Fraiche is, karamelliseret Hvid Chokolade, Æblekompot samt Dildolie.
Cateringlandsholdet består af følgende
Holdkaptajn, Dennis Nielsen (Vola A/S i Horsens)
Marianne M. Nørskov (Poul Due Jensen Academy i Bjerringbro)
Christina Larsen (Cheval Blanc)
Steven Damkilde (SimplyCooking A/S)
Søren Olsen (Le Chef, Aalborg)
Michael LeFevre Simonsen (Eurest-Compass Group hos Schneider Electric i Ballerup)
Casper Bøgeskov (SMPL Food i Risskov)
Claudia Svane (Silkeborg)
Dan Lauritzen (Aarhus)
Coach : Tonny Meyer (MEYER KPC i Silkeborg)