Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

ChiChi’s: Ny økologisk juicebar åbner på Aarhus Ø

Af Jan L. Pedersen

28-årig iværksætter har skiftet cementblanderen ud med en blender og egne opskrifter

 

Den store drøm om sin egen virksomhed har fået Rachid Ahmad Rachid til at foretage et dramatisk skift i sit liv. Fra byggeleder på en travl byggeplads, med stort ansvar og mange ansatte under sig, er han sprunget ud i noget helt nyt og uprøvet: En økologiske juicebar på Aarhus Ø, som har fået navnet ChiChi’s.

 

I en lille hyggelig gade i bunden af det spritnye Bjarke Ingels byggeri AARhus har Rachid Ahmad Rachid købt en lille såkaldt aktivitetslejlighed, hvorfra han nu serverer juice, lavet efter egne opskrifter. Fremover vil gaden rumme cafeer, restauranter, isbar og teater, så det er i høj grad her bylivet skal leves året rundt på Aarhus Ø. Rachid er først i gaden med sine juicer, der har navne som Sweet Kiss, Wauw Me, Oprah, Organic Bomb, Awaken og Another One.

 

Siden han var 15 år, har Rachid arbejdet i byggebranchen, først i fritidsjob, siden blev han udlært som murer og derefter uddannet som bygningskonstruktør. I nogle år har han ledet flere store byggerier, senest ‘Porten til Aarhus’ i Gellerup.

 

”Jeg har altid drømt om at have mit eget, og nu har jeg tjent penge nok til at kunne starte for mig selv. Det er jeg lykkelig over. Og jeg er vant til at arbejde rigtigt mange timer om ugen, sådan som man skal, når man vil opbygge sit helt eget. Og for mig er det en selvfølge, at alt skal være økologisk – Ø på Aarhus Ø,” siger Rachid Ahmad Rachid.

 

Udvikler sine egne opskrifter

Den nye iværksætter på Aarhus Ø er af palæstinensisk herkomst, født og opvokset i Gellerup. Som 16-årig fik han arbejde i Føtex, hvor han var i flere år. Han kunne rigtigt godt lide kontakten med kunderne, og den har han savnet på byggepladserne. Så han er glad for nu at kunne snakke med og hygge om sine kunder i ChiChi’s.

 

Men hvad gør man, når man skal starte helt fra bunden på noget nyt? Jo, Rachid, der altid har været glad for at lave mad, købte en blender og en hel masse frugt, og så gik han ellers i gang med at eksperimentere og udvikle sine egne juice-opskrifter. Det tog et par måneder, og sideløbende indrettede han lokalet til sin juicebar, der åbnede 1. juli.

 

ChiChi’s: Ny økologisk juicebar åbner på Aarhus Ø
Rachid Ahmad Rachid

 

Juicebarens navn stammer fra hans niece, der som lille kaldte ham ChiChi, fordi hun ikke kunne sige Rachid. Det blev hængende som hans kælenavn, og nu også som hans firmanavn. Passionen for frugt stammer fra barndommen, hvor hans mor altid købte frugt med hjem, som Rachid kunne spise uanede mængder af. Og så er han inspireret af familiebesøg i Mellemøsten, hvor man bare kan gå ud i haven for at plukke og spise de mest vidunderlige frugter.

 

ChiChi’s er åbnet på adressen Irma Pedersens Gade 43 på Aarhus Ø.

 

Del artikel

Andre læser også