Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ay, Caramba: Populær mexicaner i Mejlgade

Der er den milde, den lidt stærkere og den rigtigt stærke: Salsa lavet fra bunden hver dag og en hjørnesten i det mexicanske køkken.

 

Sådan foregår det på Chido Mexican Grill, den lille diner og take-away i Mejlgade, som åbnede i 2015 og i dag har et nyt og fokuseret personale på plads i ejerkredsen såvel som i køkkenet.

 

Koriander eller ej

En anden central ingrediens i det mexicanske køkken er koriander; en frisk krydderurt, som deler vandene. Af samme grund spørger personalet altid, om kunden ønsker koriander eller ej.

Ay, Caramba: Populær mexicaner i Mejlgade

“Første gang jeg smagte koriander, kunne jeg ikke fordrage det. I dag er jeg helt vild med det,” siger driftsdirektør Mathias Nyhuus over en kop kaffe og en quesadilla, “BBQ Barbacoa” – en pandekage fyldt med langtidsstegt oksekød, BBQ-sauce, ris, bønner, fajita-grøntsager, majssalat, chips og rigelig ost. Samt naturligvis koriander og den stærke salsa. Det sidste giver sved på panden.

 

Populære retter ud af huset

Netop quesadillaerne er blandt de mest populære retter hos Chido, hvor omtrent 80 procent af maden ryger ud af huset til levering eller som take-away. Andre hits blandt gæsterne er en “Holy Guacamole” med kylling og de såkaldte Bowls, især en “Fitness Bowl” med kylling, ris, bønner, fajita-grøntsager, pico de gallo (salsa), guacamole, creme fraiche, salat og ost.

 

En Bowl er den velkendte tortilla-pandekage serveret som en åben skål fyldt med frisk og hjemmelavet indhold.

 

Avocado i tusindvis

“Guacamole går igen i rigtigt mange retter,” forklarer Mathias Nyhuus, som selv står i køkkenet, når han ikke er på rundtur til forretningens øvrige tre butikker i Aarhus, Aalborg og islandske Reykjavik.

 

“Vi laver vores egen guacamole. Råvarerne skal være i orden. Og med vores produktion går der nemt 150 avocadoer på en enkelt dag. De skal alle sammen skrælles og moses i hånden. Det bliver til ganske mange avocadoer på et år,” konstaterer han.

 

Alt er hjemmelavet

“En anden vigtig ingrediens er vores egen queso-sauce. Det har taget lang tid at udvikle og forfine den, og vi er ret godt tilfredse med den,” siger Mathias Nyhuus om ostesaucen, der – ligesom alt andet – laves fra bunden på stedet og skal ramme den rigtige balance mellem en velsmagende ost og de øvrige ingredienser som fløde og friske jalapenos.

Ay, Caramba: Populær mexicaner i Mejlgade

Alt fremstilles på stedet. Kyllingen er chipotle-marineret, og okse- og svinekød er specialkrydret og langtidsstegt i Chidos lille køkken.

 

Menukortet skal opdateres

Næste skridt i udviklingen af Chido bliver en strømlining af menukortet. Nye ideer kommer til, og nogle retter skal streges af kortet for at skabe overskuelighed og en ensrettet pris.

 

Og hvad betyder så egentlig navnet?

 

“Chido betyder cool på spansk. Det er et godt navn, det passer godt til stedet, og det er sådan set det, vi prøver at være – cool,” siger Mathias Nyhuus.

 

Chido Mexican Grill

Mejlgade 48
8000 Aarhus C
Tel. 88 82 66 40
www.chido.dk