ANNONCE
Classic Race Aarhus: Kommunen klar med skærpede krav
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Classic Race Aarhus: Kommunen klar med skærpede krav

Da Miljø- og Fødevareklagenævnet tidligere på året underkendte Aarhus Kommunes tilladelse til afholdelse af Classic Race Aarhus på grund af støjgener, var der tvivl om, hvilke konsekvenser afgørelsen ville have for løbet.

 

SF ville have Classic Race Aarhus aflyst, mens andre forestillede sig, at det kunne koste deltagelsen af Formel 1-biler.

Classic Race Aarhus: Kommunen klar med skærpede krav

Nu har Teknik og Miljø imidlertid udarbejdet et udkast til, hvilke vilkår racefestivalen kan afholdes under. Og der vil stadig være mulighed for Formel 1-løb – dog fortsat kun i 90 minutter i alt.

Udkastet sendes i høring hos naboerne frem til 3. maj, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Største ændring i vilkårene er, at der nu stilles krav til, at Classic Race Aarhus skal foretage flere og bedre målinger.

”Vi har blandt andet skærpet kvalitetskravene til målinger samt deres antal,” forklarer afdelingschef i Teknik og Miljø, Anders Maltha Rasmussen, der også oplyser, at Teknik og Miljø igen i år foretager stikprøvemålinger under løbet. Alle målinger vil desuden blive brugt til vurdering af fremtidige løb.

 

Ifølge udkastet skal Classic Race Aarhus fremover måle kontinuerligt i fire målepunkter under hele løbet. Målingerne skal dokumenteres og udleveres til Teknik og Miljø.

”Alle biler skal overholde de fastsatte støjkrav. Derudover tager vi kontakt til alle de naboer i området, hvor en støjskærm kan være nødvendig for at overholde støjkravene. Det er frivilligt, om man ønsker skærmen, som Classic Race Aarhus er ansvarlig for at etablere,” lyder det fra afdelingschefen.

Hos Classic Race Aarhus er direktør Mike Legarth positiv i forhold til de opdaterede vilkår.

“Vi har været i dialog med kommunen i hele forløbet, og vi har aldrig været i tvivl om, at vi ville få grønt lys. Betingelserne lægger sig tæt op ad den oprindelige tilladelse. Vi kan derfor i det store og hele afvikle løbet, sådan som vi hele tiden har planlagt,” siger han.

Classic Race Aarhus: Kommunen klar med skærpede krav

45.000 tilskuere fra ind- og udland forventes at gæste årets Classic Race Aarhus, som finder sted den 25.-27. maj.

Del artikel