Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Aflyser 2020: Classic Race Aarhus udsættes til 2021

Nordeuropas største racefestival afholdes næste gang 28.-30. maj 2021. Classic Race aarhus følger hermed regeringens og myndighedernes påbud og opfordringer om at begrænse corona-smittens udbredelse.

 

Årets Classic Race Aarhus skulle have været afholdt fra den 15.-17. maj 2020, men med den uvished der er om, hvorvidt man overhovedet kunne og måtte afholde et arrangement af den størrelse, har Classic Race Aarhus’ ledelse og bestyrelse fundet det urealistisk at gennemføre årets racefestival.

 

”Det er med tungt hjerte, at vi må udsætte årets løb, men der var ikke mere at gøre. Vi har i døgndrift afsøgt alle muligheder, men vi kunne ikke forsvare at afholde festivalen. Det vigtigste for Classic Race Aarhus er sikkerhedshensynet til vores gæster, kørerne, samarbejdspartnere, leverandører og ikke mindst vores 1.000 fantastiske frivillige,” siger Poul Dalsgaard, direktør for Classic Race Aarhus i en pressemeddelelse. 

 

De seneste uger har man desuden undersøgt mulighederne for at udsætte årets løb til for eksempel september måned, men det har ikke været muligt.

 

”Vi er afhængige af racerkørernes løbskalender, samarbejdspartnere, Mindeparkens tilgængelighed og vores 1.000 frivillige – det har vist sig umuligt at få på plads senere i år,” fortæller Poul Dalsgaard.

 

Der tegner sig heldigvis allerede nu et billede af stor opbakning til beslutningen om at udskyde årets løb til 28.-30. maj 2021.

 

”Vi har fået rigtigt mange positive tilkendegivelser fra alle involverede, så vi er fortrøstningsfulde, og jeg kan garantere, at vi vil arbejde hårdt på at få et super event i 2021. Men selvfølgelig bliver det også en hård tid økonomisk. Så vi håber på opbakning fra sponsorer, samarbejdspartnere, myndigheder og enkeltpersoner. For det ville da være enormt trist for Aarhus, hvis verdens smukkeste racerløb, som hvert år samler 40.000 gæster fra ind- og udland måtte stoppe,” siger Poul Dalsgaard og tilføjer:

 

”For ikke at tale om det vigtige arbejde vi sideløbende gør for børns trafiksikkerhed.” Hele overskuddet gennem 10 års Classic Race Aarhus er ubeskåret gået til forbedring af børns trafiksikkerhed.

 

Økonomien og de frivillige er helt afgørende for Classic Race Aarhus’ fremtid. Og Poul Dalsgaard slutter med en appel til de 1.000 mennesker, der hvert år bruger deres tid – og mange deres ferie – på at skabe den store racefestival.

 

”Vi håber, at alle vores fantastiske frivillige er klar i 2021, så vi igen – sammen – kan skabe en gigantisk byfest for hele familien rundt om verdens smukkeste racerløb. Sæt kryds i kalenderen – vi ses 28.-30. maj 2021.”

 

Fakta: 

Classic Race Aarhus er en non-profit-organisation og overskuddet går til at skabe bedre trafiksikkerhed for børn.  Racefestivalen er to gange blevet udnævnt til Årets Motorsports Event i Danmark, ligesom eventen har vundet en Auto Award. 1.000 frivillige hjælper til før, under og efter løbet. I 2018 blev Classic Race Aarhus overværet af flere end 42.500 tilskuere. Løbet bliver afholdt for ellevte gang 15.-17. maj 2020. Siden den første udgave af Classic Race Aarhus i 2010 er mere end 1.300.000 kroner blev doneret til projekter i form af dels kontanter, dels trafiksikkerhedsudstyr, heriblandt mere end 20.000 refleksveste.