Datoen er klar: Ny restaurant åbner i historiske lokaler midt i Aarhus

Siden midten af 70’erne har Mackie’s ligget på hjørnet af Skt. Clemens Torv, men i september 2023 gik restauranten konkurs og siden har lokalerne stået tomme.
Lige indtil nu. For på lørdag den 1. juni slår Clementine dørene op i de historiske lokaler. Det skriver Madklubben i en pressemeddelelse.
Hos Clementine, som er en del af Madklubben, kan du få stillet sulten både morgen, middag og aften med alt fra en Clementine muffin med piment d’espelette, salsiccia & spejlæg, en katsu-version af den klassiske club-sandwich eller stedets version af en steak au poivre.
Man kan også bare slå vejen forbi til en kaffe, hjemmelavet lemonade, cocktails eller et glas vin fra det nøje kuraterede vinkort.
Fortolkninger af velkendte klassikere
Køkkenet er sammensat af klassiske retter med et moderne twist. Det er simpelt, og menuen er lavet med råvarernes sæsoner in mente.

Peter Madsen, gastronomisk chef på stedet siger:
”Du kommer på Clementine, fordi maden smager fremragende. Vi laver bare mad for smagens skyld. Vi lader de gode råvarer tale for sig selv i forsimplede fortolkninger af velkendte klassikere.”
”I stedet for en typisk café club-sandwich har vi givet kyllingen et japansk islæt med en katsu-panering og wasabi, og i stedet for en klassisk french toast, har vi eksperimenteret lidt med croissanten i samme format.
Begge ting fungerer usædvanligt godt” fortsætter Peter Madsen i pressemeddelelsen.


Nyrenoverede lokaler
De historiske lokaler på Skt. Clemens Torv 9, der snart huser Clementine, er blevet renoveret og opdateret med nye farver, materialer og ikke mindst møbler.
“Vi har overtaget en ikonisk lokation, og jeg er stolt af det, vi har gjort med den. Vi glæder os meget til at vise Aarhus både lokalerne, indretningen og ikke mindst maden,” siger Peter Madsen.
Heldagsrestauranten Clementine åbner lørdag den 1. juni 2024 på Skt. Clemens Torv 9.
Du kan læse mere om Clementine lige her.
Udpluk fra menuen
Morgen:
Clementine muffin, piment d’espelette, salsiccia & spejlæg Avokado smash, grillet rugbrød, friskost, tomat & karse Spejlæg, kartoffelrösti, gammel knas & estragon
Belgisk vaffel med ahornsirup, Arla Unika smør & bacon
Frokost:
Hønsesalat på grillet surdejsbrød, æble, blegselleri & pancetta Salat på grillet zucchini, asparges, stracciatella, mynte & pistacie Clementine Club, katsu-paneret kylling, gul karry, tomat & bacon
Aften:
Kylling Danois, nye kartofler, rabarber, agurk & morkelsauce Stegte kammuslinger, ærter, pancetta & bergamotte
Steak au poivre, Madagaskar peber, pommes frites & grøn salat
Sødt:
“French” croissant, sort kardemomme, blåbærsyltetøj & vaniljeis Basque cheesecake, solbær & olivenolie