ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Cliff Richard: 58-18=60th Tour – Hits igennem 6 årtier i selskab med en sprudlende sanger

Af Freja Dumont
x-default
x-default

Musikhuset i Aarhus blev taget med storm, da sangeren Cliff Richard gav publikum en oplevelse af de store til sit 60-års jubilæums show. Det blev en tur ned ad memory lane gennem seks årtier af musik, hvor vi med en perlerække af hits blev underholdt af et veloplagt band, flot lys og ikke mindst Cliff Richard himself.

 

Cliff Richard: 58-18=60th Tour - Hits igennem 6 årtier i selskab med en sprudlende sanger

 

Scenen var fyldt ud med instrumenter. Musikerne stod forhøjet, så Cliff Richard kunne slå sig løs forrest på scenen. Og det gjorde han!

 

Iført sorte bukser og sort glimmerskjorte kom han dansende ind på scenen. Kvinderne fløj op af stolene og udstødte høje hvin, der mest høres til koncerter med boybands. Tankevækkende. Sangeren stoppede op. Smilede. Hilste på publikum og fortsatte så sangen og de ungdommelige moves, som kunne gøre selv yngre mænd misundelig.

 

Vi startede i 50´erne

Koncerten blev indledt med tre klassikere. “Heartbreak Hotel” (Elvis Presley cover), “Peggy Sue” (Buddy Holly cover) og “Wake up Little Susie” (The Everly Brothers cover). Derefter tog Cliff Richard sin lyserøde jakke på og sang Living Doll, der var hans første nummer 1 hit. Sangeren var i  konstant bevægelse. Med glimt i øjet, colgate-smil og en stor portion selvironi, flirtede han med alle i salen.   

 

Efter hvert årti forsvandt den storsmilende sanger ud bagved, iførte sig nyt outfit eller i hvert fald en ny jakke, mens lysshowet og lyden førte os ind i et drømmende univers, der endte i et nyt årti.  

 

Årtiet som ryddede pladen

Jakken var nu sort. Årtiet 60´erne. Det første nummer var Beatles “Love me do”. Et nummer aftenens stjerne ville ønske, han selv havde skrevet. Men derfra blev dette årti hans. Fem nummer 1 hits. Glade sange med gode harmonier. Herunder “The Young Ones”, som Richard humoristisk fortalte, var henvendt til alle i Musikhuset under 78 år, og “Congratulations” hvor publikum blev en vigtig del af sangen. Undervejs fortalte den charmerende sanger anekdoter. Sjove historier om sit liv, men også om den sidste tids modgang. En ægte showman.  

 

Michael Jacksons “Beat it” var indledningsnummeret

I 70´erne blev jakken skiftet ud med glimmer vest og Beatles med Mike Batts “Bright Eyes”. I 80´erne var der glimmersko på sangeren og Michael Jacksons “Beat it” var indledningsnummeret. I dette årti skal også nævnes den populære julesang “Mistletoe and wine”. Publikum var forberedte på sangen og havde medbragt julelys og julepynt. Da den hvide jakke og 90´erne blev sat i gang, kunne især det kvindelig publikum ikke længere holde sig tilbage. Flere måtte helt op til scenen at stå for at få kontakt til idolet og give røde roser. Koncerten blev afsluttet med nummeret “We Don’t Talk Anymore”, som er hans bedst sælgende single. Gulvet gyngede og publikum stod op og klappede pænt med.  

 

Underholdende og velspillende

Det velspillende syv mands orkester bakkede på fortrinlig vis Richard op. De swingede, og der var ikke mange fejl at spore. Ud over den traditionelle besætning skabte instrumenter som tværfløjten, saxofon og mundharmonika ynde og dynamik i numrene. Lead guitaristen imponerede med gode riffs og soloer undervejs. Flere gange kom to guitarister frem på scenen for at synge og danse lette koreografier sammen med Richard. Det var nøje indstuderet. Ganske underholdende og humoristisk, men ikke nytænkende.

 

Ikke nok rock i navnet

Harry Rodger Webb var sangerens oprindelige navn. Men det var der ikke nok rock over, så dermed skiftet til Cliff Richard. Hitmageren står for ikke færre end 103 albumudgivelser og 123 hits. Han var en af de første udøvere af rock’n’roll i Storbritannien og er Storbritanniens ultimative Pop star. Denne aften i Musikhuset spillede han musik fra rock’n’roll mesterværker over til senkarrierens nye numre, der endnu ikke var fasttømret på publikums læber.

 

En musikalsk rejse

I to timer var Cliff Richard med band på scenen. Der var fuld fart på. Koncerten var professionelt opbygget. Med 60 år på scenen er der ingen tvivl om, der er erfaring bag. Det ene hit tog det andet, og sangene holder den dag i dag. “Devil Woman”, “Summer holiday” “Miss you nights” og “Reborn” gled elegant gennem øregangene. Flere numre var med smukke vokalarrangementer og instrumentspil, der gav gåsehud. Utrættelig blev han bare ved og ved. Vi sad med en fornemmelse af, at han kunne fortsætte i uendeligheder.

 

Det kan undre, at en sanger med mere end 100 hits inddrager sange fra andre kendte gennem tiderne. Nuvel, det er for at sætte det i perspektiv, og vi var mange, der nød alle numrene, men en koncert med Cliff Richard er vel med hans numre! På trods af det ønsker vi tillykke med jubilæet, eller her er det nok på sin plads at sige Congratulations. Det var en koncert, der ikke sådan lige går i glemmebogen.

 

Cliff Richard: 58-18=60th Tour - Hits igennem 6 årtier i selskab med en sprudlende sanger

 

Fem stjerner for en musikalsk oplevelse med seks årtier af hits.

 

Cliff Richard: 58-18=60th Tour - Hits igennem 6 årtier i selskab med en sprudlende sanger
Cliff Richard Performs on Stage At The Old Royal Naval College, Greenwich, London on Sunday 2 July 2017 during his “Just Fabulous Rock ‘n’ Roll” Tour.

Del artikel