ANNONCE
Cluster Square vender tilbage: Keramikmaling, fællessang og festlig dragbanko m.m.
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Cluster Square vender tilbage: Keramikmaling, fællessang og festlig dragbanko m.m.

Af Freja Dumont
Cluster Square
Cluster Square

Om du er pensionist, studerende eller nybagt forælder, er der et arrangement under Cluster Square at samles om.

Det kan være fællessang fra højskolesangbogen med Fairbar, risotto cook-off, keramikmaling med Creative Space, identitetsdebat med SEIN, øl og tegning eller festlig dragbanko med Drag Queen Miss Stella Starlight som vært.

“I et Corona-år, hvor vi desværre må sande, at kulturen har været enormt underprioriteret, er vores kultur-platform for kreative fællesskaber vigtigere end nogensinde før.

Igen i år fyldes pladsen med musikere, kunstnere og foreninger, og vi skal tage ansvaret for at hjælpe dem på vej!” fortæller Adrian Fey, partner i Culture Works.

I 2019 havde festivalen Cluster Square 30.000 gæster, og der gratis entré alle dage.

Nytænker den kulturelle scene i Aarhus

Det er, og har været en svær periode for store dele af kulturlivet. Men corona-pandemien har også sat en streg under kulturens nødvendighed og betydning i samfundet.

Så når Cluster Square igen i år stiller op i samarbejde med byens kulturelle clusters, er det med særligt fokus på, at kulturen har brug for en affyringsrampe, så vi igen kan få skabt et stærkt kulturliv.

Cluster Square vender tilbage: Keramikmaling, fællessang og festlig dragbanko m.m.

Kulturelle clusters er foreninger og organisationer, der dagligt udfordrer og nytænker den kulturelle scene i Aarhus. Foruden at være en festlig kulturfestival, er Cluster Square en central scene for vækstlaget, hvor de fysiske rammer på Klostertorvet fungerer som udstillingsvindue, atelier, fernisering og spillested på én og samme tid.

Det kreative bureau Culture Works står bag, og drivkraften kommer af kærligheden til mangfoldighed, kultur og fællesskab.

Mindre dans og mere folkehygge

I god dialog med Aarhus Festuge er Cluster Square kommet frem til, at gæster til trods for corona-restriktioner vil kunne samles om de samme gode oplevelser, som festivalen er blevet kendt for.

I kraft af myndighedernes anbefalinger, har festivalen dog valgt at skrue ned for dansen, og de store arrangementer som kræver store bevægelser og flyvespark.

Til gengæld bliver der skruet helt op for folke-hyggen og socialt samvær. Cluster Square skal netop være det samlingssted, hvor borgere igen kan mødes og opleve det fællesskab, som er så vigtigt at få genetableret efter et år med afstand og nedlukning.

Hvor: Klostertorvet, 8000 Aarhus
Hvornår: 27. august til 4. september
Hvor meget: Fri entré

Del artikel