Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kulturelt mekka: Kom til 9-dages kulturfestival på Klostertorvet

Af Freja Dumont
Foto: Nicoline Kjems Krognos
Foto: Nicoline Kjems Krognos

Klostertorvet trækker endnu engang i sin ‘Cluster Square’ uniform i forbindelse med Aarhus Festuge, når torvet fra den 26. august til den 3. september omdannes til en kulturfestival. 

Den ni dage lange kulturfestival er efterhånden blevet fast inventar under Aarhus Festuge, hvor pladsen fungerer som samlingssted for kulturdyrkelse med musik og kreative events og workshops henvendt til alle aldre og interesser. 

På programmet i år finder du både gamle kendinge med events som ‘Drag Queen Banko’, og ‘Karaoke Night’, men også spirende musiknavne kommer til at indtage scenen. 

Her kommer publikum til at kunne opleve blandt andre Zar Paulo, Danser med Piger og Kind Mod Kind på Cluster Square-scenen.

Kulturelt mekka: Kom til 9-dages kulturfestival på Klostertorvet
Foto: Lasse Tvede

Spændende og skæve initiativer

For det aarhusbaserede bureau, Culture Works, der står bag er netop alsidigheden altafgørende.

“Det er vigtigt for os, at Cluster Square-platformen repræsenterer og rummer både de spirende musikere og kunstnere, der allerede er ved at etablere sig, men også giver plads til de navne, der for første gang har brug for en indgangsport til kulturscenen. 

Derfor har vi både navne, du kender fra P3, og navne du kommer til at høre før alle andre”, fortæller Adrian Fey, partner i Culture Works og fortsætter:

“De kreative ‘clusters’, der skaber programmet, får på Cluster Square muligheden for at vise aarhusianerne alle de spændende og skæve initiativer frem, der foregår rundt omkring i lokalmiljøet. Cluster Square er deres torv.”

Om Culture Works
Culture Works er et kulturelt bureau, der specialiserer sig i at skabe oplevelser, hvor der bygger bro mellem brand og målgruppe.

Over de sidste 10 år har bureauet skabt og eksekveret hundredvis af projekter fra småaktiviteter til store internationale konferencer, festivaller, modeshows og kampagner. 

Et magisk 2021 skaber stærkt fundament

I 2020 var man hos Culture Works nødsaget til at aflyse kulturfestivalen på grund af Corona-pandemien. I 2021 vendte de dog stærkt tilbage, hvor Cluster Square havde omkring 30.000 besøgende.

“Energien til at drive Cluster Square-projektet videre bygger videre på sidste års oplevelse, hvor folk post corona hungrede efter et samlingssted – og det kunne Cluster Square give dem.

Og selvom verden igen er åbnet op, kan Cluster Square igen bruges til netop det. Nemlig at samle alle aldre. Det ser vi som folkehygge i sin reneste form”, fortæller Adrian Fey.

Det er gratis entre alle dage på Cluster Square, der åbner op fredag d. 26. august klokken 14.00. Årets Cluster Square præsenteres i samarbejde med Magasin, der under festugen står for en lang række arrangementer på Cluster Square. Læs mere lige her.

SE PROGRAMMET HER

Del artikel

Andre læser også