Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Erfarne profiler står bag: Nu åbner ny cocktailbar på Aarhus Ø

Af Freja Dumont

De midlertidige containere med mad- og drikkeboder ved Bassin 7 er for længst forvandlet til permanente havnehuse, der skaber liv langs kajen på Aarhus Ø.

Med åbningen af både Street Coffee, Vesterlauget, Skovmøllen Ø og Tipsy er Bassin 7 godt på vej til at blive Aarhus’ nye samlingspunkt, hvor kulturliv, havneliv og byliv smelter sammen.

Når cocktailbaren Hella endelig slår dørene op i dag, fredag den 1. marts, fuldendes den lille promenade endelig.

Plads til alle

Vi har været forbi Aarhus Ø’s nye cocktailbar, som nu kan invitere indenfor i rustikke og moderne rammer med den gode cocktailoplevelse i fokus.

De tre ejere, Mads Schack, Magnus Hofmeister og Caspar Mönniche, har alle erfaring indenfor det aarhusianske restaurations- og cocktailmiljø, og tilsammen udgør trioen et stærkt team.

“Der sker rigtig meget på restaurantionssiden på Aarhus Ø, og der er åbnet masser af lækre spisesteder.

Men vi syntes, at der manglede nogle flere steder, hvor man kan tage hen efter, man har været ude og spise.

Så vi besluttede os for at åbne Hella med ønsket om at skabe en rigtig god cocktailbar, som bidrager til livet på Aarhus Ø.

På Hella skal der være plads til alle – lige fra ham, der kommer direkte fra kontoret med slips og habitjakke til vennerne, der har været ude og bade en sommerdag,” siger Mads Schak, som udover Hella også ejer og driver Force Majeure på Borggade.

Erfarne profiler står bag: Nu åbner ny cocktailbar på Aarhus Ø

Cocktails udover det sædvanlige

Med de tre erfarne herrer bag roret er der garanti for en cocktailoplevelse udover det sædvanlige.

Cocktailkortet er inspireret af sangtitler og kunstnere, og du kan eksempelvis få en ‘Donna Summer’, der med chili som ingrediens, naturligvis er inspireret af sangerindens kæmpehit ‘Hot Stuff’.

Cocktailkortet bærer præg af, at bartenderne tør udfordre klassikerne og gøre det simpelt uden at miste smagen, og når det er muligt finder du sæsonbetonede råvarer på ingredienslisten.

Og så kan du naturligvis også få snacks til dine cocktails – lige fra bikinitoast til cold cuts, mandler og oliven.

Ønsker man en uddybende forklaring til sin cocktail er det muligt, men du kan også bare læne dig tilbage og nyde din drink i ro og mag.

Noget der for Mads Schak er vigtigt:

“Vi er virkelig passionerede og nørdede indenfor cocktails, og vi vil hellere end gerne fortælle hvad og hvordan, vi gør det.

Men vi vil samtidig ikke proppe det i halsen på vores gæster. Det skal vigtigst af alt være et folkeligt og hyggeligt sted, hvor vi er nede på jorden.

Fokus på detaljen

Tager man et kig ud af barens kæmpestore vinduespartier, er der udsyn til havnebassinet på den anden side af glasset, og det maritime går igen i barens flotte loftsbelysning, som minder om et stort sejl.

I midten af det store rum finder du cocktailbarens hjerte: En stor murstensbar, hvor der kan sidde gæster hele vejen omkring.

“Bartendernes arbejdsstationer er i samme højde som barpladen, og det er vores erfaring, at folk er mere åbne for at spørge og glade for at bidrage, når man ser hinanden i øjenhøjde,” siger Mads Shack.

Erfarne profiler står bag: Nu åbner ny cocktailbar på Aarhus Ø

Ved baren er der også gjort plads til stedets hus-DJ Madsappeal, som fra tid til anden vil fyre op for alt fra afro funk til 90’er hip hop.

Der er generelt lagt mange tanker i indretningen, og ligesom god kvalitet er et nøgleord i stedets cocktails, gør det sig også gældende i valget af møbler og interiør i de to rum.

Der har bl.a. været fokus på bæredygtige løsninger, og barstolene i eg er eksempelvis lavet af tidligere køkkenborde ligesom barens bordplade er lavet af genbrugsplast.

“Vi har forsøgt at skabe et rum, hvor vi kan give vores gæster en god oplevelse – og her betyder omgivelserne ligeså meget som den gode service, musikken og vores cocktails gør.”

Til sommer kan de store vinduespartier åbnes op mod vandet, så Hella bliver ét med den levende promenade, og vi kan ærlig talt ikke vente med at skåle i gode cocktails ved Bassin 7.

Alle er velkommen til at komme ind fra gaden – er man et større selskab kan det dog være en god idé at booke bord lige her.

Hella åbner til en start onsdag til torsdag kl. 15.00-23.00 og fredag til lørdag kl. 15.00-01.00.

Del artikel

Andre læser også