Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Cocktails og cabaret: Tag på eventyrlig ‘night out’ i Aarhus

Af Freja Dumont

Planlægger du en venindeaften eller date med kæresten? Så har vi et bud på, hvordan den perfekte aften i Aarhus kunne se ud.

For der findes et hav af tilbud og muligheder for kulturelle oplevelser – så hvor skal man lige starte?

Vi valgte at besøge en historisk kulturel institution i Aarhus, som vi ofte er gået forbi, men alt for sjældent har bevæget os ind i.

Nemlig Hack Kampmanns smukke teaterbygning, som i 122 år har lagt rammer til at tusindevis af teatergængere gennem tiden er blevet underholdt, forbløffet og fortryllet.

Vores aften bød både på cocktails og cabaretforestilling. Og hvis vi ikke var de store teatergængere før, så er vi blevet det efter denne magiske sommeraften på Aarhus Teater. 

Cocktails og cabaret: Tag på eventyrlig ‘night out’ i Aarhus

Start aftenen med et ‘skål’

Vi startede aftenen ud på Café Hack, som med sine arkitektoniske detaljer og finurligheder i sig selv er en oplevelse at træde ind i.

Café Hack, som deler hus med Aarhus Teater, var før i tiden dansesal for de håbefulde teaterelever. I dag er lokalerne forvandlet til en lille perle, som både byder på moderne gastronomi og kolde drinks, der også kan nydes under åben himmel på sommeraftener.

Vi tog plads på stedets fine udendørspladser, hvor vi nød en kølig Aperol Spritz, en cocktail og et lækkert snackbræt i den lave aftensol.

Har du ikke spist hjemmefra, kan du også nyde en god middag inden aftenens forestilling. I samarbejde med Aarhus Teater har Café Hack nemlig udviklet en række specieldesignede “teatermenuer” til teatergæsterne.

Så er du sikker på, at du kan nå både at nyde et lækker måltid og stadig komme i tide til forestillingen.

Cocktails og cabaret: Tag på eventyrlig ‘night out’ i Aarhus

Selve oplevelsen under stykket

Efter et par cocktails på Café Hack bevægede vi os 20 meter hent til teatrets store trædøre.

Aarhus Teater er Danmarks største landsdelsscene og blev opført i slutningen af 1890’erne på initiativ af en kreds af teaterinteresserede borgere i Aarhus.

Teatret besøges årligt af 100.000 gæster, og der spilles omkring 450 forestillinger fordelt på omkring 20 produktioner med stor vægt på egenproduktioner.

Teatret har et stort ensemble af fastansatte skuespillere samt egen snedker-, maler- og skræddersal og rekvisitværksted.

Fra det sekund du træder ind i den arkitektoniske perle, starter oplevelsen, og det er fascinerede bare at gå rundt og suge stemningen til sig samt få øje på de mange arkitektoniske detaljer, der gemmer sig i hvert et hjørne.

Cocktails og cabaret: Tag på eventyrlig ‘night out’ i Aarhus

Vi skulle denne aften se den løsslupne musical ‘Cabaret’, hvor den frække konferencier lokkede os ind i en forførende verden af sang og musik i den dekadente Kit Kat Klub.

Det var fascinerende at opleve, hvordan der i teatersalen skabes et bånd mellem scene, sal, publikum og spillerne på scenen.

Rummet er i live og det hele foregår her og nu. Det bliver på en måde intimt, fordi man er så forholdsvist tæt på skuespillerne i den smukke sal. Det er med andre ord en speciel oplevelse. Hver gang. 

Netop fordi det er så intimt, er det heller ikke tilladt at tage billeder under forestillingen. Det gør, at øjeblikket får fokus, og man oplever det fremfor at prøve at indfange det, hvilket er tiltrængt i en hverdag, hvor man ofte er “på” det meste af dagen.

Her skal du blot læne dig tilbage og tage i mod det, som de dedikerede skuespillere og holdet bag, har arbejdet på i månedsvis. Du bliver en del af universet, og for en stund eksisterer verden udenfor ikke.

Du kan se en oversigt over de mange stykker, der spilles i Aarhus teater lige her.

Cocktails og cabaret: Tag på eventyrlig ‘night out’ i Aarhus

Efter forestillingen tog vi tilbage til aftenens udgangspunkt – Café Hack.

Her vendte vi aftenens indtryk fra stykket over et glas vin, mens vi kiggede i programmet fra forestillingen, som kunne sætte perspektiv på opvisningen og give baggrundviden om tematikken.

I weekenden forvandles Café Hack til en cocktailbar og natklub for det modne publikum over 25 år, og du kan derfor også runde din teateraften af med en svingom på dansegulvet.

Alt i alt havde vi den skønneste aften på Cafe Hack og i Aarhus Teater, som er en anden verden end den udenfor. Det er magisk og det skal opleves!

Del artikel

Andre læser også