ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Coronapasset er klar til start: Husk disse råd og afhjælp presset på app’en

Af Line Ingwar Karlsen
Foto: Sundhed.dk.
Foto: Sundhed.dk.

I dag begynder genåbningen af Danmark, og der er mange danskere, der ser frem til en tur til frisøren i første omgang.

For at komme til eksempelvis frisør skal du fremvise dit coronapas.

Sundhed.dk og appen MinSundhed skal give danskerne mulighed for at vise coronapas, der dokumenterer enten en negativ COVID-19 test, tidligere smitte eller et færdiggjort vaccinationsforløb.

Sundhed.dk har i løbet af de seneste uger arbejdet intenst på at opgradere systemet, så det er klar til at modtage de mange ekstra besøgende, som forventes, når coronapasset skal bruges til at give adgang til fx frisøren. Det skriver de i en pressemeddelelse.

Forvent ventetid i perioder

Helt konkret er kapaciteten i løbet af de sidste 14 dage mere end firedoblet. Alligevel sender sundhed.dk en opfordring til danskerne om at følge nogle råd, der skal lette presset på systemerne:

”Vi er glade for at levere den løsning, som bidrager til den gradvise genåbning af Danmark. Vi har knoklet på højtryk den seneste tid. Så det er dejligt at kunne sige, at vi er klar til start,” siger Morten Elbæk Petersen, direktør for sundhed.dk.

”Jeg vil dog samtidig også sige, at man i perioder skal forvente ventetid og kø, da vi forudser et stort pres på systemet.

Men hvis man følger vores tre råd, så burde vi kunne komme rigtig godt i gang, så Danmark stille og roligt bevæger sig mod en mere normal hverdag med coronapas.”

Når systemer bliver pressede, bliver de også ofte lidt langsommere. Det kan også være tilfældet med hjemmeside og app, hvis mange logger på samtidigt.

Derfor opfordrer sundhed.dk alle til at følge de tre råd og væbne sig med tålmodighed.

Sundhed.dk’s råd om coronapas

  • Tjek kun sundhed.dk eller MinSundhed-appen, når du har brug for det.
  • Download evt. dit pas på din smartphone eller tag et print.
  • Vent evt. på, at du får en notifikation eller en SMS om, at der er svar på COVID-19 testen i MinSundhed-appen eller på sundhed.dk

 

”Vi går for alvor i luften i dag. Men arbejdet fortsætter. Vi arbejder hele tiden på at forbedre og opgradere vores systemer og sørge for en fortsat høj sikkerhed, så alle kan se deres resultater hurtigst muligt,” siger Morten Elbæk Petersen.

Se desuden vejledningen fra Sundhedsministeriet her.

Del artikel